Kerastase Elixir Ultime

Kerastase Elixir Ultime

X

Prethodni post bio je posvećen mojoj kosi, odnosno načinu na koji je negujem. U njemu sam pomenula i neke proizvode koje volim i ujedno obećala recenzije za neke od njih. Prvi u nizu biće tekst o Kerastase setu iz kog sam masku već i potrošila.

Krenuću redom, onim kako i koristim, a sasvim slučajno se pogodilo da je prvi proizvod, odnosno šampon, najmanje voljen od svih. Ova linija koju ću vam danas predstaviti na blogu namenjena je tankoj kosi, što moja definitivno nije, ali sam pogrešila prilikom kupovine. Zapravo, nisam toliko pogrešila koliko sam želela da isprobam ulje, a nije ga bilo u drugim setovima. Šampon je lagan, peni malo manje od uobičajenog pa zato moram da koristim malo veću količinu, jer nemam dovoljno pene koju bih spustila i njom oprala krajeve kose (nikada ne stavljam šampon direktno na krajeve, već samo na koren kose). Lepo očisti kosu, ali jedini problem koji sam ja imala sa njim je taj da mi previše umrsi kosu. To svakako nije do šampona, već do toga što nije namenjen mom tipu kose, tako da bih ga preporučila osobama koje imaju tanku i mekanu kosu, ali ne i onima sa gustom i suvom jer će imati problem prilikom češljanja.

Sledeća na redu je maska, koja me je toliko oduševila da želim da isprobam i sve druge koje imaju u ponudi. Kosa je neverovatno mekana nakon korišćenja, nahranjena i nimalo suva. Maska je dosta gusta i nije potrebno mnogo proizvoda jer se lepo rasporedi po kosi, tako da je ovo malo pakovanje meni potrajalo za četiri pranja, što mi je neverovatno uzevši u obzir da mi je kosa gusta i duga i da uvek stavim prilično velike količine. Tako da ako tako gledam, opravdava visoku cenu jer će potrajati mnogo, mnogo duže od drogerijskih maski. Nju bih preporučila i osobama sa jako suvom kosom, jer se i nakon prvog korišćenja oseti da je kosa hidrirana.

I poslednji korak, a moj omiljeni jeste ulje. Ovo je dvofazno, pa je laganije od onoga na šta sam ja navikla, ali podjednako dobro neguje. Kada nanesem na vlažnu nikada se ne zamrsi, lako je raščešljam i što je najbitnije nije suva, već lepo hidrirana. Nanosim ga i na suvu kosu, jer ne masti dodatno, par puta prsnem sa male razdaljine pošto kosu stalno izlažem visokim temperaturama (figaro, uglavnom), uvek joj je potrebna dodatna nega, a ne samo nakon pranja.

Sve u svemu, preporučujem vam da probate Kerastase proizvode, jer se zaista vidi razlika između njih i drogerijskih brendova (posebno kada je u pitanju maska za kosu). Ovaj putni set sam uzela kod Cvrleta, ali verujem da se po nekim salonima može naći i jeftinije.


Koristite li Kerastase proizvode? Šta mi preporučujete da isprobam?