Proizvodi do 1000 dinara

Proizvodi do 1000 dinara

X

Ovakav tip posta jedan je od najčitanijih na mom blogu, iako ga ne pišem često. Volim kada pronađem neki proizvod koji nije skup, a radi odličan posao. Za danas sam planirala da pišem o takvim proizvodima za negu, dok ću dekorativu ostaviti za drugi post, da se sve ne bi odužilo, kako to obično kod mene biva. Krenuću od nege lica, što i jeste najvažniji korak u mojoj celokupnoj rutini. Znam da su mnogi zagovornici toga da na proizvodima za negu lica ne treba štedeti, slažem se sa tim, ali takođe smatram da postoji mnogo drogerijskih proizvoda koji mogu parirati onim znatno skupljim.

Kada je reč o tonicima, uvek ću preporučiti Garnier Refreshing Vitaminised Toner, ili ti ”zeleni Garnier tonik”. Odlično čisti lice, a dovoljno je blag da ga možete koristiti i u predelu oko oka. Namenjen je normalnoj ka kombinovanoj koži i neće je isušiti tokom korišćenja.

Jedan od novijih proizvoda kod nas, koji sam počela da koristim pre nekih mesec dana i za koji mogu da kažem da vredi mnogo više nego što ga platite jesu L’oreal maske za lice. Od tri, koliko ih ima u prodaji, ja sam kupila dve i obe mi se podjednako dopadaju. Jedna je sa crvenim algama, koja u sebi ima i piling čestice, dok je druga potpuno crna i ono što me posebno oduševljava je to da se na licu osuši skroz, kao i svaka maska ovog tipa, a onda jasno možete da vidite gde sve izvlači nečistoće. Obično kod mene to bude na nosu i čelu, mogu da vidim sitne tačkice koje izvlači zajedno sa viškom sebuma. Zato je i preporučujem, jer može da parira mnogim skupljim maskama koje sam isprobala do sada.

Skidanje šminke jedan je od najvažnijih koraka, iako ga nerado obavljam. Zato se i trudim da nađem nešto što će u u najkraćem roku skinuti šminku sa očiju, koje često ima dosta. Sephora dvofazno sredstvo radi upravo takav posao, brzinski skine sve, a ne iritira oči i ne zamuti vid.

Kada je nega tela u pitanju, izdvojila bih Dove ulje, kao jeftiniju alternativu Eucerin ulja za tuširanje. Miris mi je malo lepši, mada je nega malo slabija, ali kako ja nemam suvu kožu, ovo mi je sasvim dovoljno.

Piling za telo koji je obeležio moju prošlu godinu jeste L’occitane piling sapun od badema. Piling čestice su grublje, baš kao što ja volim i ne ostavlja nikakav trag nakon korišćenja, pa nesmetano mogu da nanesem mleko za telo. Znam da mnogi vole one pilinge koji sadrže ulja, ali ja uživam u mazanju raznih losiona za telo, pa mi je zato bitno da piling na koži ne ostavi ništa.

Kao što već rekoh, volim losione za telo i jedan koji sam tek nedavno isprobala iako je kod nas već duže vreme jeste Ziaja losion. Osim što predivno miriše, odlično neguje kožu, a taj miris se zadržava neko duže vreme, što mi se posebno dopada.

Dva Eucerin proizvoda su se ovde našla, jedan je balzam za usne, ujedno i jedini koji već godinama koristim u toku zime. Štiti usne od pucanja, a kada zaboravim da ga koristim vrlo brzo vrati stanje u normalu, ako se isuše od vetra. Eucerin intimo sam nedavno počela da koristim i totalno se navukla na njega da sada ne mogu da zamislim tuširanje bez tog proizvoda. Blag je prema koži, nema nikakav napadan miris što je meni veoma važno i ne izaziva nikakve iritacije.

I za kraj, nega kose. L’oreal ulje je jedan od onih proizvoda koje preporučujem uvek i svuda, ali više kao dodatak, nego kao proizvod za negu. Ako imate suvu kosu, neće vam biti dovoljno, ali kada ga nanesete na osušenu kosu, koju ste pre toga oblikovali, daće divan sjaj i još lepši miris. Pored toga preporučujem i njihove šampone, to je jedan od onih proizvoda koji kupim svaki put kada ne znam šta bih.

La Croa je brend koji sam isporbala krajem 2015. i koristim ih od tada. Njihova ulja su mi odlična, ovo klasično i ono u spreju. Klasično koristim na mokroj kosi, jer je malo jače, a ovo u spreju nakon sušenja.

I poslednji proizvod u ovom postu jeste Batiste XXL šampon za suvo pranje. Konkretno ovaj koji daje volumen vam se može dopasti najviše, kao i meni, ili vam može napraviti perut i ne odgovarati uopšte, kao što se desilo mnogima čije sam recenzije čitala. Meni je ovo najbolji suvi šampon koji postoji, s vremena na vreme isprobam neke druge Batiste šampone, ali ovome se na kraju uvek vratim.


Koje proizvode do 1000 dinara mi vi preporučujete da isprobam?