Winter essentials

Winter essentials

X

Prošlog leta pisala sam sličan post, samo se radilo o proizvodima koji mi pomažu da lakše preživim vrele letnje dane, koje ni najmanje ne volim. Iako se radi o istom tipu posta, razlika je u tome što su ovaj put tu proizvodi koje uživam da koristim, jer sam veliki ljubitelj zime, hladnog vremena i svih malih večernjih rituala kao što je mazanje kremica, recimo.

Nega u toku zime se drastično menja kada sam ja u pitanju, a verujem da je kod svih tako. Citrusne mirise menjam za nege malo jače, orjentalnije. Lagane kreme za one malo masnije, a u negu lica polako uvodim uljane skidače šminke i malo jače večernje kreme.

Upravo ću od nege lica i krenuti, odnosno od skidanja šminke pred spavanje. Tokom leta koristim isključivo micelarne, dok zimi sve češće posežem za kremastim ili uljanim skidačima. Ove godine rotiram The Body Shop ulje od kamilice, Caudalie ulje, kao i Weleda ulje od badema. Svako je dobro na svoj način, TBS i Caudalie odlično skidaju šminku, dok je sa Weledom potrebno malo više truda, ali zato moje lice na njega najbolje reaguje. Sephora dvofazno sredstvo je nešto što već godinama imam u rezervi i koristim onda kada mi se ne da preterano dugo da skidam šminku, već hoću da sve bude gotovo na brzinu. Dermolab je u mojoj rutini novi proizvod, koji mi se dopada onda kada nemam previše šminke na licu. Nije preterano učinkovit kada na sebi imate kompletno našminkane oči, ali mi se dopada to što je tekstura uljane kreme u pitanju, a kako do sada nisam koristila taj tip proizvoda, veoma mi je zanimljiv.

Za negu lica moram da koristim kreme protiv akni, ali one su uvek veoma lagane, pa mi koža vrlo brzo postane dehidrirana od njih. Zato u toku zime u večernju negu uvedem neke malo jače kreme, kao što je Korres od ruže, koja me je kupila svojom teksturom i delotvornosti, ali nikako ne mogu da se srodim sa preintenzivnim mirisom koji ima. Trpim ga samo zato što primećujem da mi lice od nje izgleda svežije, dok je ten ujednačeniji nego inače. Dr. Hauschka je brend kome slepo verujem i uvek ću imati rezerve njihovih proizvoda, što za lice, što za telo za slučaj da neki drugi proizvod zakaže. Jedna od onih krema koje su kod mene uvek prisutne je i revitalizirajuća dnevna krema, koju koristim kada osetim da više ništa ne pomaže i da me lice zateže čim izađem napolje. Teško je naći kremu koja dobro hidrira, a ne masti lice jer je moje sve, samo ne suvo, pa se iz tog razloga ne odvajam od ove, od kad sam shvatila da ona upravo to radi. L’oreal ulje takođe dobro neguje, ali koristim ga isključivo uveče jer ipak nije jedno od onih suvih ulja koje neće ostaviti sjajni trag, bar ne na mom licu iako je ovo verzija za mešovitu kožu.

Kreme za ruke tokom leta koristim vrlo retko ili nikako. Nemam problem sa suvim rukama, pa mi kreme ni nisu potrebne, ali kada krene zima, a ja bez rukavica vetar učini svoje i dodatna nega im je potrebna. Tek pre par dana sam isprobala ovu Dr. Hauschka kremu od ruže, ali kao i svaki njihov proizvod, dopala mi se i ona. Lepo neguje, a ne ostavlja nikakav trag na rukama i zato mi je odlična. Standardno dobre, one koje ću uvek imati u rezervi jer im verujem, jesu L’occitane kreme i to ona sa 20% ši butera, koja je tu da pruži intenzivnu negu i ostale koje imam zato što se oduševim nekim mirisom, pa ne mogu da odolim kupovini.

Mišrišljave mazalice za telo sam u toku ove godine uglavnom zamenila onima koje mi se dopadnu po sastavu. I dalje ne mogu da odolim nekima, kao što je recimo L’occitane ili TBS, ali su zato uvek pored njih Weleda Skin Food ili neki kao što je Palmers sa kakao buterom. Weleda je toliko hvaljena, da nema svrhe trošiti reči na nju, jer ako imate suvu kožu ili tražite nešto što ćete povremeno namazati u toku zime, ovo ne može da vam se ne dopadne. Palmers je od nedavno dostupan kod nas, nažalost samo ova linija sa kakao buterom, ali bolje i to nego ništa. Ja sam njime oduševljena i svakako ću ponoviti kupovinu čim potrošim, jer odlično neguje, pristojna je cena i ne izaziva mi nikakvu reakciju na telu. L’occitane je jedno od onih losiona koje koristim u toku dana, kada mi treba nešto što će se iste sekunde upiti i neće ostaviti trag na koži. Štedim ga, moram priznati, jer je ovo bila limitirana kolekcija koje više nema, a ja sam u miris zaljubljena.


Čime se vi negujete u toku zime? Imate li neke proizvode koji nisu na mojoj listi, a trebalo bi da ih isprobam?