Sephora vintage effect filter

Sephora vintage effect filter

X

Dobrih paleta nikad dosta – rečenica koju vrlo često izgovaram sama sebi, kada god poželim neku paletu koja mi nije toliko potrebna, ali su nijanse u njoj neodoljive. Upravo to je bilo i sa ovom Sephora Vintage effect filter, od kada sam je videla u prodaji.

Senke brenda Sephora kupujem godinama unazad i svake godine se sve više oduševim koliko su u međuvremenu radili na kvalitetu. Pigmentacija je znatno poboljšana, tekstura senki takođe, dok je postojanost standardno dobra kao i do sada.

Pakovanje je napravljeno od čvrste plastike, sa velikim ogledalom duž cele gornje strane. Imala sam priliku da se uverim da je pakovanje neuništivo, obzirom da se više puta našlo u koferu i mojoj torbi koju svakodnevno nosim, a i dalje nije ogrebano niti slomljeno bilo gde. Unutra se nalazi 10 nijansi, od toga su dve nešto veće i imaju 2.13 grama, dok manje teže 0.88 grama.

Nijanse u njoj su prave jesenje, pa me ni ne čudi što gotovo da samo nju koristim od kad je imam. Za moj pojam ovo je jedna neutralna paleta, pogodna za svaki dan i ne postoji nijansa u njoj koja mi se ne dopada i koju ne koristim.

_dsc0670

Memory lane je jedna od dve veće senke, nežno zlatne nijanse. Šimeraste je završnice, bez ikakvog glitera tako da nije previše upadljiva.

Antiqued je tamna nijansa koja u paleti deluje plavičasto, ali kada je nanesem na mojim očima izgleda sivo/braon. Iako je šimeraste završnice kao i prethodna, dosta je manje pigmentovana od nje, pa je potrebno više puta preći četkicom kako bi se dobila puna boja.

Cashmere coat je jedna od četiri mat nijanse, sive je bolje i dobre pigmentacije. Iako je bolje pigmentovana od prethodne ipak je potrebno par puta preći četkicom da bi se dobio bolji intenzitet, ali obzirom na to da je potpuno mat, tako nešto je i očekivano.

Cookie crunsh je bakarna nijansa, mešavina braon i zlatne i rekla bih jedna od najpigmentovanijih nijansi u paleti.

Rust-ic je od starta bila moja omiljena nijansa, jer sam veliki fan bordo tonova. Odlične je pigmentacije, baš kao i prethodna.

_dsc0963

Throwback je jedno od najvećih iznenađenja za mene, jer nisam neko ko često nosi zelene boje. Međutim ova maslinasta je odrađena tako da je ne zaobilazim nikada. Svako moje jutarnje šminkanje završi se sa njom i kombinacijom neke tamnije boje.

Distressed je svetlija braon nijansa mat završnice, ali ima crvenkasti podton pa je odlična za pregib kapka i uglavnom je za to i koristim.

Coffee break – po nazivu se može zaključiti o kakvoj se nijansi radi. Topla braon boja, dosta tamnija u odnosu na prethodnu, takođe je mat i odlično pigmentovana.

#itsvintage je u mom slučaju najmanje korišćena boja jer je jedina koja vuče na rozikasto. Dobro je pigmentovana, šimeraste je završnice i čini mi se da se sija malo više od ostalih nijansi.

Secret boudoir je nijansa koju svaka paleta treba da ima, prema mom mišljenju. Nešto bez čega ja ne mogu, jer mi je potrebno da setujem bazu koju sam prethodno nanela. Ujedno je ovo i jedina nijansa koju koristim za ceo kapak i drago mi je da su baš nju stavili u većoj količini.

_dsc0969

Sve nijanse se minimalno truse, dobro su pigmentovane i sama tekstura im je puterasta i odlična za nanošenje i blendanje.

Cena joj je oko 3000 dinara i za taj novac stvarno vredi jer su nijanse takve da se mogu koristiti za dnevne varijante, a intenzitet boje se vrlo lako može povećati nanošenjem mokrom četkicom i tako koristiti za neko večernje šminkanje.


Jeste li probali ovu paletu? Volite li Sephorine senke?