L’occitane Advent Calendar

L’occitane Advent Calendar

X

Pre par dana imala sam priliku da prisustvujem promociji koja je organizovana u L’occitane prodavnici u Ušću. Tom prilikom predstavljena je praznična kolekcija koja je nedavno stigla, a glavni akcenat bio je na novoj Arlesienne toaletnoj vodi i Advent kalendaru. Sve je bilo organizovano u francuskom duhu, pa nije ni čudo da su se na stolu našli dobro poznati macarons kolači i vino.

O Arlesienne kolekciji neću puno dužiti, radi se o mirisnoj noti gde dominiraju šafran, ljubičica i ruža, a inspiracija kolekcije jesu Arležanke, devojke iz Arla i njihove tradicionalne marame, koje su nosile kao ukras u svojoj kosi. Kako su ga oni sami opisali, miris je pun misterije, lepote i gracioznosti. Meni se znatno više dopada od prethodne verzije, ima tu dozu slatkog u sebi, pa bih ga svrstala u jesenje-zimske mirise, ali naravno kada su parfemi/toaletne vode u pitanju, sve je stvar ukusa pojedinca.

dsc_0032

Glavna tema ovog posta i stvar na koju želim da vam skrenem pažnju je Advent kalendar. Mislim da je svima poznat način na koji ovi kalendari funkcionišu, ali nije na odmet da to ponovim. 🙂 Naime, u njemu se nalazi 24 proizvoda, koji bi trebalo da se otvore od 1.12. pa sve do katoličkog Božića, kako bi se svakog dana dobio jedan poklončić. Unutrašnjost je oslikana tako da predstavlja malu radionicu poklona – od pripreme, preko pakovanja u teglice do uvijanja u dobro poznate L’occitane kutije.

Naravno, ja nisam čekala početak decembra, već sam se odlučila da otvaranje kalendara započnem danas – kada mi je rođendan. Iz tog razloga nisam krenula od broja jedan, već od 13.

dsc_0027

Na poleđini kalendara postoji spisak proizvoda koji se u njemu nalaze, a ono što je zanimljivo u celoj priči jeste da nikada ne znate šta ćete dobiti kog dana. Otkriću samo da se iza broja 13 krije dobro poznata krema za stopala sa ši buterom, dok ostalo prepuštam da bude iznenađenje, ako se odlučite za kupovinu.

Neki od proizvoda koji se kriju iza određenih brojeva jesu i piling sapun od badema, čiju recenziju možete pročitati ovde, a moram i da napomenem da je to proizvod koji dobijate u punoj veličini. Iz badem kolekcije tu je još i koncentrovano mleko, kao i ulje za tuširanje. Neizostavna je i njihova, sada već kultna, krema za ruke, kao i losion za telo sa ši buterom i još dosta drugih proizvoda, pa je ovo idealna prilika da ih sve isprobate.

dsc_0108

Cena kalendara je 6100 dinara, a već sada ga možete pronaći u njihovim radnjama (Knez Mihajlova, Ušče i Delta City). Mislim da je ovo odličan poklon, jer ne samo da dobijate dosta manjih proizvoda u njemu, već imate priliku da nekoga (ili sebe) obradujete svakodnevno u naredna 24 dana.


Volite li Advent kalendare? Kako vam se dopada ovaj L’occitane?