L’oreal Elseve Color Vive

L’oreal Elseve Color Vive

X

Nije retkost da na ovom blogu čitate o proizvodima za kosu, jer takve postove zaista volim da pišem. Moja rutina nege kose je ista već godinama, ali se zato postavka proizvoda menja vrlo često. Ne događa se da nakon potrošenog proizvoda odmah kupim isti ponovo, jer koliko god mi odgovarao, volim promenu.

Kada su L’oreal preparati u pitanju, isprobala sam gotovo sve koji se mogu naći u drogeriji, ali liniju za farbanu kosu sam uvek preskakala. Nije to slučaj samo sa njima već sa bilo kojim brendom, jednostavno ne kupujem ono namenjeno farbanoj kosi, iako moja to jeste. Volim kada odmah vidim efekat nekog balzama/maske, pa se zato opredeljujem za proizvode koji su namenjeni suvoj ili oštećenoj kosi, jer mi posle takvih kosa bude meka i svilenkasta na dodir. Ali nedavno je na moju adresu stigao paket sa proizvodima iz njihove linije za farbanu kosu i rešila sam da im dam šansu, onako u kompletu – šampon, balzam, maska bez preskakanja nekog proizvoda ili kombinovanja sa nekim drugim linijama.

_dsc0625
Kada je šampon u pitanju, puno puta sam pomenula da nisam zahtevna pri odabiru istog. Dovoljno je da lepo očisti kosu, da ne masti teme i to je to. Sve to dobijem i od ovog, a uz to mi se čini da se boja znatno manje ispira od kada ga koristim. Svako ko se farba u crveno/ljubičasto zna da se pri svakom pranju boja ispere bar malo, a od kad koristim ovaj šampon, pena je bukvalno bledo roze boje, sa minimalnim ispiranjem. Tako da ako se farbate i imate problem sa ispiranjem boje, pokušajte sa ovim šamponom.

Što se balzama tiče, ni od njega ne očekujem čuda, osim da mi razmrsi i malo omekša kosu. Nakon ovog ja bez problema mogu da se očešljam i to je ono što mi se posebno dopada. Obzirom da balzam stavljam isključivo na donju polovinu kose, nakon ispiranja mogu da vidim razliku između dela gde sam stavljala balzam i onog na koji nisam.

I poslednji proizvod u nizu je maska – moj omiljeni pored ulja. Za razliku od prethodna dva, ovde imam veća očekivanja i nije retkost da mi se neka maska uopšte ne dopadne. Ono što ja očekujem je da nakon ispiranja mogu lepo prstima da prođem kroz kosu, a da se ona ne umrsi. Da omekša kosu i da nakon sušenja ona ostane tako meka. Da da sjaj kosi i da u kombinaciji sa uljima neguje dovoljno da mi se kosa ne ošteti brzo, bez obzira na to što koristim figaro. E pa sad kad sam tako lepo nabrojala svoja očekivanja, red je da kažem da li ih ova maska ispunjava. Odgovor je jednostavan i vrlo kratak – da. Iskreno, tako nešto sam i očekivala obzirom da sam isprobala svaku masku koju imaju i da me nijenda nije razočarala. Recimo da je ovo jedna od onih koje bih možda za nijansu više izdvojila od ostalih koje imaju.

_dsc0627

Jedino kome ne bih preporučila ovu liniju jesu osobe sa tankom kosom, koja je sama po sebi svilenkasta i meka, mislim da bi posle ove maske bila toliko mekana da bi bilo nemoguće oblikovati je. Svim ostalim, a posebno onima koji se farbaju u malo jače boje, preporučujem da probaju neki od ovih proizvoda.


Jeste li probali ove proizvode? Kako vam se dopadaju?