Irresistible Me: Hair Extensions

Irresistible Me: Hair Extensions

X

Ekstenzije za kosu su jedna od onih stvari koje sam oduvek želela, ali mi nikada nisu bile zaista potrebne, a kada se uz to doda i njihova cena, eto dovoljnog razloga koji me je odbijao od kupovine. Zato mi je bilo drago, kada mi je kompanija Irresistible me ponudila saradnju, iako sam na početku bila skeptična.

Dobra stvar u vezi kupovine preko njihovog sajta je da postoje različite gramaže i dužine kose. Ona koju sam ja odabrala je 20 inča, a 200 grama. Spada u grupu Silky Touch, koja se blago stanjuje ka krajevima. Meni se to dopada, jer ne izgleda nimalo neprirodno.

DSC_0195

Nijansa koju sam odabrala je Silky Rosewood, crvena, ali u zavisnosti od svetla ima i tonova ljubičaste. Neverovatno mi je kako se uklopila sa mojom bojom, jer sam mislila da ću morati da je farbam.

Još jedna dobra stvar je ta da dobijete i probni pramen, pa ako vam boja ne odgovara, možete je vratiti i zameniti za neku drugu. Da biste menjali, ne smete otvarati cele ekstenzije, koje su zalepljene, već samo taj pramen. E sada, to je sjajno osmišljen detalj, ali kada ne živite u zemlji Srbiji. Zato što vam naši carinici, iz nekog samo njima poznatog razloga, otvore i deo sa ostalim ekstenzijama, iako je na pakovanju napisano da se ne otvara, radi eventualne zamene.

DSC_0145

Ako se odlučite za 200 grama, dobijate jedan veliki pramen, koji ima četiri klipse i čak četiri reda kose. Ovo mi je možda i omiljeni pramen, jer vrlo često zakačim samo njega, kada želim da samo malo produžim kosu. Pored njega, dobijate dva pramena sa tri klipse (jedan je bio probni), pet sa dve i dva sa jednom klipsom. U paketu dobijete i tri klipse, za svaki slučaj, ako se neka polomi. Nije mi se desilo da se neka polomi ili odšije od kose, vrlo su kvalitetne i dobro drže.

Lako se stavljaju i osetićete ih na glavi, dok se malo ne priviknete. Meni je prvi put bilo jako čudno, jer nikada do sada nisam koristila ekstenzije, ali nakon pola sata nošenja, prestanete da osećate da imate bilo šta na glavi.

2

Proces nanošenja je vrlo jednostavan, samo zakačim klipse i to je to. Ja imam vrlo gustu kosu i debelu dlaku, pa klipse ne klizaju, ali sam odgledala dosta stranih blogerki koje kažu da je bolje da se kosa pri korenu natapira, pa onda stavi, ako je retka ili ako imate tanku i mekanu dlaku.

Sama kosa je kvalitetna, ali ipak svaki pramen u sebi ima ubačenu neku sintetičku dlaku. To sam primetila kada sam prvi put loknala figarom, zasmrdele su i spalile se, pa je na figaru ostalo crno. Već drugi put nije bilo tog problema, jer je ostala samo prirodna kosa.

DSC_0162

Kao što po slikama možete videti, ova dužina nije toliko duga kada se ulokna, druga je priča kada je ispravim peglom. Ono što mi se posebno dopada je da kosa deluje bujnije kada se gleda spreda, iako se od pozadi ne razlikuje mnogo od moje kose.

Kada je dostava u pitanju, šalju kurirskom službom i za neverovatnih pet dana one su stigle. Napisali su da je u pitanju veštačka perika nepoznatog proizvođača, koja košta pet dolara, pa mi tako nisu carinili, a pdv sam platila sto dinara.

DSC_0131

Cena ove kose, za moju gustinu i dužinu je 189 $, ali je sada možete pronaći na sniženju za 142 $.


 

Koristite li ekstenzije za kosu? Kakva su vaša iskustva?