Tonirane kreme sa zaštitnim faktorom

Tonirane kreme sa zaštitnim faktorom

X

Oduvek sam bila osoba koja pribegava puderima i kojoj tonirane kreme nisu preterano zanimljive. Međutim, iz godine u godinu sve više me privlači da istražujem na tom polju i pronađem toniranu kremu koja će mi odgovarati. Nisam preterano zahtevna, ono što očekujem i tražim jeste ujednačavanje tena, lagan osećaj na koži i postojanost u toku radnog dana, a pod tim podrazumevam da ne moram na svakih sat vremena da proveravam da li mi se lice sija ili se krema skinula sa nosa, kako to obično biva.

Iako je broj toniranih krema koje trenutno koristim veći, danas ću pisati o tri jer ih spaja jedna stavka – zaštitni faktor. Moram vam priznati da nisam ažurna koliko bi trebalo kada je zaštita kože od sunca u pitanju. Znam da se mora koristiti tokom cele godine, ali u mom slučaju kreme koje imaju SPF koristim samo tokom proleća i leta. Zato je uvek plus kada tonirana krema ima zaštitni faktor u sebi, jer je to jedini način da ga koristim i tokom jeseni i zime.

Svaka od ove tri kreme je različita, a ja ih sve volim i koristim iz dana u dan u zavisnosti od trenutnog stanja kože.

L’occitane BB krema – zaštitni faktor 30, jedina je kojoj pribegavam kada mi lice nije u najboljem stanju jer može mnogo toga da prekrije. Gušće je teksture, podseća na neku laganiju verziju pudera, doduše mnogo zdraviju za naše lice. Ima miris – na smilje, koji u prvom momentu može da zasmeta ali je lako privići se na njega jer se oseća samo dok kremu razmazujete po licu, a potom ispari. Ona se neće skinuti u toku dana, u mom slučaju tek nakon 8+ sati kreće da se skida sa nosa, a na mešovitoj koži bez prosijavanja izdrži oko 4 sata (uz prethodno setovanje, naravno). Moja nijansa je tamnija 03 Medium, a u prodaji postoji još jedna, koja je svetlija.

Dr. Jart+ BB krema – zaštitni faktor 45, dosta manje prekriva od prethodne, ali lepo ujednači ten. Koristim je u danima kada samo želim da izgledam svežije, bez preterano truda jer se odlično razmazuje prstima, pa ste gotovi za čas. Nju izbegavam da nosim kada znam da sam odsutna tokom celog dana, jer je masnija i potrebno je da na svakih par sati pređem puderom u kamenu. Kada je nanesete imate osećaj da ste naneli hidratantnu kremu, tako da je posebno dobra za one sa dehidriranom kožom lica. Neće prekriti neke veće nepravilnosti, ali ako imate čisto lice i želite blago ujednačavanje tena i nešto što će ujedno negovati kožu, ovo je pravi izbor. Što se nijansi tiče, nisam sigurna koliko boja postoji, niti koja je ova koju ja imam, ali se nadam da nije svetlija jer ako jeste onda neko ko ima malo svetliji ten od mene neće pronaći odgovarajuću nijansu.

Bioderma tonirana krema – zaštitni faktor 50+, moj trenutni favorit koji svakodnevno korsitim u poslednje vreme. Namenjena je kombinovanoj i masnoj koži, kontroliše lučenje sebuma, a nakon 21 dan smanjuje nepravilnosti. Ono što mogu da kažem iz dosadašnjeg iskustva jeste da je stvarno vodootporna, pa i kada se znojite u toku dana na ovim temperaturama, ona ne mrda sa lica. Vrlo je lagana, ujednačava ten i iz prvog sloja ne prekriva nepravilnosti, ali se može nadograditi, a da i dalje izgleda prirodno. Jedina stvar koja mi je od starta bila čudna, jeste da ova krema obećava matiranje do 8 sati, a kada je nanesete ona uopšte nije mat. Ali ono što je mene kupilo i zašto je svakodnevno koristim jeste to da kada nanesete transparentni puder nakon mazanja, ona stvarno ostaje mat tokom celog dana. Ovo je prvi put da mi se desilo da u toku dana ne moram nijednom da pređem puderom u kamenu preko T zone i da sve stoji bez pomeranja onako kako je bilo kada sam ujutru nanela. Tako da ako imate kombinovanu ka masnijoj koži ovo je proizvod koji ćete obožavati, a jedino na šta treba da obratite pažnju jesu nijanse. Moja je Light, a to je zapravo tamnija dok je Natural svetlija.


Koje kreme sa zaštitnim faktorom vi koristite? Jeste li isprobali neku od ovih?