Uncategorized

Favoriti iz drogerija: Dekorativa

Potrudiću se da u današnjem postu budem vrlo kratka, za promenu i predložim vam neke od proizvoda koje volim i koristim svakodnevno, a koji su cenovno pristupačniji, odnosno koje možete pronaći u drogerijama.

Započeću priču omiljenim tipom proizvoda – hajlajterima. Bez njih ne mogu da zamislim šminkanje, uvek eksperimentišem i volim da imam svaki koji se pojavi, a neki on onih drogerijskih koji su se izdvojili jesu Llums duo hajlajter i rumenilo. Moram priznati da ga kao rumenilo ne koristim, nijansa je previše svetla za moj ten, ali zato kada pomešam ove dve boje dobijem predivan sjaj, koji se pod nekim uglovima presijava na roze, a pod nekim na zlatno. Postojan je na licu, može se nadograđivati tako da iz prirodnog i decentnog sjaja možete dobiti i onaj jak i vrlo upadljiv. Napravili su odličnu stvar što su stavili kao duo, tako da možete koristiti odvojeno ili kao i ja u kombinaciji i tako svaki put imate neku drugu nijansu. Tačnu cenu ne znam, recimo da je oko 400 dinara, kupila sam ga na sniženju i tada platila 335 dinara. Makeup Revolution je nama nedostupan, nažalost, ali možete ga pronaći u Crnoj Gori. Ovaj hajlajter imam već godinu dana i još mi nije dosadio. Iako ih u kolekciji imam dosta, sa ovako zlatnim sjajem se samo on izdvaja. Volim ga više i od mnogih skupljih i definitivno smatram da se isplati kupiti ga. Potrajaće jako, jako dugo, a imaćete prelep sjaj na licu. Koštao je možda oko 500 dinara. Aurin hajlajter u stiku je iz nove City Lights kolekcije koja je potpuno po mom ukusu. Neočekivano, ali ovaj proizvod se izdvojio iz cele kolekcije i postao moj favorit. Ne koristim ga samostalno, jer na mojoj masnoj koži brzo sklizne, ali mi je odlična baza za hajlajter u kamenu. Nanosim ga blenderom, nežno utapkam kako se puder ne bi skinuo i verujte mi da će i najblaži hajlajter zasijati uz njega. Samostalno ga nanosim jedino kada se ne šminkam, već samo sredim obrve i blenderom utapkam njega. Daje vrlo lep izgled zdrave kože.

Kada je ten u pitanju, moj omiljeni puder Maybelline Fit Me trenutno nije bio uz mene kako bih ga slikala, pa sam zato odabrala neke druge proizvode. Catrice baza za senku, koja svakako nije za masnu kožu jer nije matirajuća, ali ja je opet volim. Vrlo je čudno, jer bi u normalnim situacijama meni odgovarala neka silikonska baza, koja će popuniti pore i matirati. Ova ne radi ni jedno ni drugo, ali zato drži puder na mestu sve dok ga sami ne skinete. Kremasta je i čini mi se da je malo lepljiva nakon nanošenja, pa zato tako dobro i drži puder. Pupa Extreme Matte puder u kamenu ne daje toliko ekstremni mat izgled, ali dovoljno da se ne sijate neka 4 sata po ovom toplom vremenu. Ne izgleda neprirodno na licu i daje dodatno prekrivanje. Lilly fiksator šminke je sada Llums i uzela sam ga iz radoznalosti, pošto svi o njemu pričaju. Stvarno je tako dobar, fiksira šminku i drži je na mestu celog dana, a cena mu je 500 dinara.

Obrve – mogu da ne stavim puder, maskaru i bilo šta drugo ali obrve moraju da budu sređene makar i do prodavnice išla. Isprobala sam mnooogo proizvoda za njih, a među najboljima iz drogerije su mi se pokazale Golden Rose olovka, koja je vrlo precizna pa je zato volim, ali ona ima jednu manu – cenu. Košta oko 800 dinara, a troši se brzinom svetlosti, tako da je ni ne kupujem toliko često. Postojana je i sa njom stvarno možete izvući tanku liniju, pa ako vam je potrebna neka za ta fina dorađivanja, imate moju preporuku. Catrice lajner za obrve je proizvod bez kog ne mogu. Bukvalno je tanak lajner sa kojim iscrtavate dlaku po dlaku. Ja to ne radim na celoj obrvi, već samo na početku kako bi izgledale što prirodnije. Cena mu je oko 400 dinara. Essence gel za obrve lepo učvrsti obrve i da im još malo boje, tako da njega koristim kada se skroz našminkam, pa ako je ostalo malo pudera u kamenu da to skinem. Njegova cena je 350 dinara.

I kao poslednje preporuke, Deborah rumenilo koje je vrlo diskretno i daje lepu boju i sjaj licu. Pečeno je, tako da nije jako, što ja volim i potrajaće doživotno, čini mi se. Cena mu je oko 700 dinara. Golden Rose mat karmin je jedan od najpostojanijih karmina ikada i baš zato ima moje preporuke. Košta 500 dinara i sa njim ste mirni tokom celog dana, nema skidanja niti razmazivanja oko usana. Essence vodootporni lajner mi je omiljeni već godinama zato što je stvarno vodootporan, vrlo pigmentovan i sa preciznom četkicom. Njegova cena je oko 350 dinara. I poslednji proizvod, koji sam nedavno otkrila jeste Llums pečena senka. Sasvim solidne pigmentacije i postojanosti, više je za neke dnevne varijate, daje lep sajaj na očima i drži se tokom celog dana, a košta 250 dinara.

I to bi bilo to, ipak nisam bila toliko kratka koliko sam želela, ali se nadam da sam vam otkrila neke nove, a kvalitetne proizvode koje niste koristili.


Koji su vaši drogerijski favoriti? Šta mi predlažete da probam?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *