Nisam sklona pisanju negativnih recenzija na svom blogu. Od kad postoji, objavljena je samo jedna recenzija o proizvodima koji mi nisu odgovarali i to davne 2014. godine. Pre svega, nemam vremena da se blogu posvetim koliko bih želela, pa kada god pronađem vreme za nove postove, trudim se da vas obavestim o nekim sjajnim proizvodima koje sam otkrila i zavolela. Još jedan razlog mog nepisanja ovakve vrste posta je i moje mišljenje da samo zato što nešto ne odgovara meni, ne znači da neće odgovarati nekome sa suprotnom kosom/kožom i navikama.

Ipak, pronašlo se tu nekoliko proizvoda za koje mi je žao što sam izdvojila novac, pa sam rešila da ovaj put to podelim sa vama.

Krenuću od kose i od skorašnje kupovine. Naime, nemam problema sa temenom glave i šampone uglavnom biram po principu: ’’Aha, ovo je novo, mogla bih da isprobam.’’ Tako je i došlo do toga da kupim ovaj Syoss, koji je namenjen tretiranoj kosi. I ranije sam koristila njihove šampone, ako pogledate empties postove videćete da se oni nalaze u većini. Nikad nisam imala problem sa njima sve do pre dve nedelje, kada sam prvi put upotrebila ovaj. Prvo me je u toku pranja peklo teme, ali sam mislila da mi se to samo čini. Sutra dan sam se probudila sa kosom punom peruti, koju nikad do sada nisam imala. Htela sam da mu dam još jednu šansu, oprala ponovo kosu njim i samo pogoršala stvari, jer mi je toliko isušio teme da se potpuno isperutalo. To mi se desilo prvi put, sanirala sam šamponom za suvu kosu koje mi je hidriralo vlasište i pozdravila se sa ovim Syoss.

Još jedan proizvod za kosu jesu Lakme silikonske kapi, koje bi trebalo da daju sjaj kosi. Cena im nije mala u odnosu na ostale koje se mogu naći u Dm-u, koštaju preko 1000 dinara pa sam imala i neka očekivanja. Prvo što me je razočaralo je miris. Podseća me na lak za kosu i to mi je vrlo neprijatno, obzirom da se neko vreme zadržava. Druga i bitnija stvar je ta da nisam primetila nikakvo delovanje. Kosa ne sija više od njega, niti su krajevi zaglađeni. U principu ne radi ono što obećava i zbog čega sam ga kupila.

Što se lica tiče, nešto što sam davno kupila i isto tako davno prestala da koristim jer nije davalo nikakve rezultate jeste četka za čišćenje lica iz Oriflame. Očekivala sam da vidim bar minimalne promene na koži, ali nisam dobila ništa osim još jednog dodatnog koraka u svojoj rutini. Davala sam mu mnogo šansi, pokušavala na različite načine ali niti jedan nije dao bilo kakav rezultat.

Vital + koncentrat sa glikolnom kiselinom sam kupila jer sam se ponadala da će mi pomoći u borbi sa proširenim porama i ovim sitnim aknama koje imam na obrazima. Čim se našao ovde pretpostavljate da nije ispunio obećanja koja je proizvođač naveo. Lice mi je bilo potpuno isto kao i pre korišćenja, uspela sam da potrošim bočicu u nadi da ću videti rezultate nakon što završim sa upotrebom, ali ne. Nikakav pomak se nije dogodio.

Victoria maske možete kupiti u Dm-u, po pristupačnim cenama, a kako volim da ih koristim odlučila sam se da kupim sve tri (ili četiri, više se ni ne sećam) koje imaju u ponudi. I sve su mi se dopale, šta više oduševile su me, osim ove jedne sa krastavcem. Piše da ostavlja kožu hidriranom i glatkom, ali prva stvar koju osetite prilikom stavljanja maske je prejak miris alkohola. Razlog je taj da je alkohol na samom početku liste sastojaka, te da ga samim tim ima najviše. Sve u svemu, nije mi hidrilala kožu već ju je toliko isušila da sam odmah nakon nanošenja morala da stavim drugu masku koja će je povratiti.

Ovo je proizvod za koji sam se premišljala da li da ga stavim ovde ili ne. Protiv proizvoda nemam ništa, šta više odlično radi piling lica, ima nešto grublje čestice što se meni dopada. Jedini problem koji ja imam kod ovog proizvoda je miris. Toliko mi ne prija da sam prestala da ga koristim. Obzirom da ima koštice kajsije očekivala sam da bude prijatan i neutralan, međutim za moje pojmove previše je intenzivan i neprijatan. Tako da bih vas posavetovala da pre kupovine u radnji pomirišete i odmah presudite da li će vam biti dobar ili ne.

Alverde deo krema je kupljena u onim mojim pokušajima da koristim zdrave dezodoranse. Piše da štiti 24h, toliko je nisam testirala, ali mogu da kažem da meni ne štiti ni 1h. Inače se znojim više od proseka i bez obzira na to ne tražim nešto što će to znojenje sprečiti, već samo neutralisati neprijatne mirise. Osim što mi ne pomaže kod tog zahteva koji očekujem, alkohol je drugi sastojak i stavljanje kreme peče kao đavo. Jeste da je to alkohol iz prirodnih esencijalnih ulja, kako su napisali, ali svaki put mi suza krene prilikom nanošenja.

I pre nego što završim tekst, htela bih da dodam da nijendan od ovih proizvoda (osim Syoss šampona) nije izazvao nikakvu negativnu reakciju na mojoj kosi/koži. Proizvodi su se ovde našli samo iz jednog razloga, a to je da ne ispunjavaju ono što proizvođač obećava.


Jeste li probali nešto od ovih proizvoda? Šta je to što je vas ostavilo ravnodušnim?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *