Noreva Exfoliac tonirana krema

Pre par godina, kada su počeli problemi koje imam sa kožom lica, po preporuci kupila sam Noreva toniranu kremu, koja je namenjena upravo masnom i problematičnom licu. Tada mi se dopala toliko da sam potrošila nekoliko tubica zaredom, a onda mi se lice prezasitilo i vremenom sam na nju zaboravila. Podsetila sam se nedavno, kada sam ponovo počela svakodnevno da je koristim. Pre nego što krenem sa svojim utiscima, reći ću vam par reči proizvođača o ovoj kremi.

’’Patentirani kompleks aktivnih sastojaka deluje na urzočnike akni, sprečava razvoj bakterija i reguliše lučenje masnoće (bazirano na vitaminu PP i ceramidima). Umirujući sastojci smiruju kožu iritiranu upalnim procesima (aknama). Exfoliac tonirana ne sadrži voćne kiseline.’’

Obzirom na to da imam problematičnu kožu, trudim se da je raznim kremama i tretmanima držim pod kontrolom, ali vrlo često mi se desi da uz sve te kreme nakon par dana korišćenja pudera svakodnevno lice ponovo bukne. Tako da se moje šminkanje svakog dana svodi na to da par dana stavljam puder, a onda par dana ne da bi se lice smirilo. Uvek sam u potrazi za nečim što bi mi pružilo dovoljno prekrivanje, ostalo mat u toku dana i što ne bi ostavilo traga na mojoj koži u vidu akni.

Noreva tonirana krema je nešto što ispunjava sve uslove koje tražim. Dakle, ne masti se u toku dana, pa mogu da prođem sa jednim, ponekad dva popravljanja puderom u kamenu. Ne izaziva nikakve iritacije na licu i prekriva sasvim dovoljno da se crvenilo i neujednačen ten ne vide.

Postojana je u toku dana, neće se desiti da sklizne sa lica. Taj problem imam u predelu oko nosa, gde svaki puder nestane u roku od sat, dva. Postoje dve nijanse, trenutno koristim svetliju, ali ranije sam imala obe pa sam ih mešala i tako dobijala dobru nijansu za prelazno vreme, kada me sunce malo uhvati, ali ne dovoljno da bih koristila tamniju nijansu.

Ako imate masnu kožu, mislim da bi ova krema komotno mogla da se koristi samostalno, jer je hidratantna. Obzirom da imam dehidrirane obraze, ja je koristim nakon dnevne kreme i za sada mi je to odlična kombinacija.

Trenutno se krema može naći i u promotivnim pakovanjima, gde po ceni jedne dobijete dve, što je odlična stvar jer će te dve tubice potrajati dosta dugo.

Sve u svemu, ova tonirana krema od mene ima sve preporuke, čak i za mlađe devojke koje tek počinju sa šminkanjem, jer zaista nema potrebe lice preopteretiti jakim puderima.


Jeste li probali Noreva toniranu kremu? Kako vam se čini?

2 thoughts on “Noreva Exfoliac tonirana krema”

  1. Super je ova tonirana krema, samo je tamnija nijansa dosta narandzasta i bas me nervira sto ne mogu da je koristim (formula mi 1/1 odgovara). Na tvoju preporuku sam konacno kupila Bourjois 123 CC cream i prezadovoljna sam!! 😀

  2. Moj omiljeni ” puder” :)! Isto kao i ti, pudere ne mogu da koristim zbog problematične kože pa se nisam ni šminkala dok nju nisam otkrila.
    Meni odlično prekriva, ništa gore od pudera, a najbolje izgleda kada je nanesem RT expert face četkom za puder.

    Moja zamjerka ide na nijanse, Dore je suviše tamna a svijetlija je suviše narandžasta pa se uvjek vidi razlika i moram da je spustim preko cijelog vrata.
    Takođe, nema SPF što je druga velika zamjerka ovoj kremi, a pošto ja ne mogu da nanosim i SPF kremu ispod zbog izrazito masne kože lica, planiram uskoro da pređem na kombinaciju njihove SPF matirajuće kreme i Lili Lolo pudera.

    Od Exfoliaca bih preporučila i njihov piling sa AHA kiselinama i rekonstruktivnu kremu (savršena noćna krema za hladnije dane).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *