Utisci o novitetima: Pupa, Artdeco, Bourjois & Deborah

Čini mi se da je najbolji način da započnem pisanje u novoj godini postom o nekim novim stvarima. Stigle su mi poslednjih dana decembra i imala sam neko kratko vreme da ih isprobam i steknem prve utiske. Detaljnije recenzije ću pisati, naravno, ali za njih je ipak potrebno više vremena testiranja. Za sada su tu svočevi, prvi utisci i neke osnovne informacije o svakom proizvodu.

Započeću sve jednim karminom, koji je dugo bio na listi za kupovinu. Ne konkretno ova nijansa, već jedna neutralna, ali me je ova koju sam dobila ubedila da kupim onu koju već neko vreme želim. Pre svega, moram da spomenem pakovanje. Znam da ono ne bi trebalo da predstavlja bitan korak pri kupovini, ali kod mene pakovanje prodaje proizvod, pa je baš to razlog zašto sam se u prvi mah zagledala u ove Pupa mat karmine. Srebrna ambalaža koja ima precizni aplikator koji mnogo olakšava nanošenje. Tekstura mu je kremasta i nije nalik klasičnim mat karminima jer se ne suši potpuno na usnama. Neće se sijati kada se osuši, ali ćete zato na usnama imati osećaj da ste naneli nešto kremasto, a ne mat jer ne zateže ni najmanje. Nisam se do sada susretala sa mat karminima ove teksture, a obzirom da je zima i da imam problem sa pucanjem usana, ovako nešto mi odgovara. Postojanost mu je sasvim solidna, naravno da neće preživeti mnogo hrane pojedene u toku dana, ali vam posle popijene kafe neće biti potrebna popravka. Ono što je najvažnije od svega, ne ističe suve delove usana. Na donjoj fotografiji možete videti kako izgleda nijansa, a u zasebnom postu koji pripremam o njemu prikazaću i kako zgleda na usnama.

Kada sam već započela karminom, nadovezaću se na još jedan, ovaj put brenda Artdeco. O njemu već mogu mnogo toga da kažem, jer dugo vremena koristim drugu nijansu iz iste linije, ali ću detaljisanje ostaviti kada budem pisala post o te dve nijanse. U kratkim crtama – vrlo lepo se ponaša na usnama, ne isušuje dodatno ali ume da istakne suve delove ako ih ima. Takođe preživljava popijenu kafu i vrlo lako ga možete prepraviti, nije potrebno skidati sve i mazati od početka. Ujedno ima i veoma lep miris, koji mene podseća na nešto od vanile.

Još dve Artdeco stvari koje ću vam pokazati jesu senke, nijanse broj 210 i 24. Odavno sam pisala o njihovim senkama, a činjenica da ih i danas koristim govori dosta o njihovom kvalitetu. Dopada mi se što uvek imaju veliki izbor nijansi i što su te nijanse često multifunkcionalne, pa sam recimo braon senku ranije koristila i na očima i na obrvama. Dve nove senke koje imam se ponašaju baš kao i ostale – lako se blendaju i dugo opstaju na očima.

Levo: 24 Desno: 210

Bourjois je brend koji koristim najduže od svih, još iz dana srednje škole. Noviteti koje sam dobila jesu njihova senka, predivne zlatne nijanse i moram priznati da mi je bilo žao da je koristim, pa mi je prvih par dana samo stajala. Divne je teksture, ova nijansa koju ja imam nije preterano dobra za blendanje, ali je zato odlična za nanošenje u uglove očiju nekom pljosnatom četkicom (da ne kažem prstima). Karmin iz ove linije već imam u nekoj drugoj nijansi i mogu da kažem isto što i za prethodna dva – ne isušuje usne i deluje prirodno, ali pošto ovo nije potpuno mat karmin, nešto je manje postojan od ostalih.

I za kraj sam ostavila brend sa kojim imam najmanje iskustva. U mojoj kolekciji možete pronaći samo jedan korektor čiji je proizvođač Deborah, o kome sam već pisala, i to je to. Zato sam se obradovala kada sam videla rumenila jer ih sama nikada ne bih kupila. Nisam preterani fan rumenila i vrlo često zaboravim da ih stavim, pa ih samim tim ni nemam puno. Prvo koje sam isprobala od ova dva je ovo okruglo, Hi tech čija je nijansa 46 Rosa Pesca. Prvo korišćenje se završilo neslavno – delovalo mi je da je ovo pečeno rumenilo koje je slabe pigmentacije, a zapravo je veoma pigmentovano i dovoljno je da jednom pređete četkicom po njemu kako bi ostavilo boju. Kada ga nanesete umereno daje prelepu boju licu, sa blagim sjajem jer u sebi ima sjajne čestice. Obzirom da sam ja osoba koja bi se kupala u hajlajteru, ovaj sjaj i te kako volim i zato mi se rumenilo toliko i dopalo. Ako ste ljubitelj mat obraza, onda se radije opredelite za njihovo drugo rumenilo, koje ja imam u nijansi 04 Spicy. I ono ima te sjajne čestice u sebi, ali su mnogo manje vidljive prilikom nanošenja. Oba rumenila su postojana na licu, neće skliznuti sa obraza u toku dana i izgledaju prirodno.

Levo: 04 Spicy Desno: 46 Rosa Pesca


Kao što i možete da primetite, svaki od ovih proizvoda mi se dopao i to moram posebno da pomenem. Sarađujem sa mnogim brendovima i uvek mi je drago kada vidim da je neko pročitao moj blog i zna koje proizvode će mi poslati, jer su se u ovom paketu našli proizvodi i nijanse koje bih i sama za sebe odabrala i zato ćete u narednom periodu čitati i pojedinačne recenzije tih proizvoda.

Jeste li nešto od ovih stvari koristili? O čemu biste prvo želeli da čitate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *