Artdeco Perfect Mat Lipstick

Pre nekih par meseci u svakodnevnu rutinu šminkanja ubacila sam Artdeco karmin iz Perfect Mat linije. Nisam neko ko često nisi neutralne karmine, prvenstveno zato što je veoma teško pronaći nijansu koja nije previše svetla za moj na moj ten, pa se uvek radije opredelim za tamnije nijanse. Baš iz tog razloga sam se obradovala kada sam među proizvodima koje sam dobila ugledala i karmin iz ove linije, ali nijanse 140 – kombinacija bordo i ljubičaste, moja omiljena.

Prva nijnsa koju imam i koristim dugo je broj 196. Retko kada je koristim samostalno, jer je i ona nešto svetlija pa mi ne stoji najbolje kada je ne koristim u kombinaciji sa tamnijim olovkama. Volim je zato što je vrlo laka za nanošenje, pa kada ujutru žurim karmin je na usnama u dva poteza. Neće se skinuti sa prvom jutarnjom kafom, postojanost mu je dobra, a iako u nazivu stoji da je mat, tekstura mu je kremasta, klizi po usnama prilikom nanošenja i ne isušuje usne čak ni po ovoj zimi, kada su osetljivije nego inače.

Na fotografiji gde ga imam na usnama je samostalno nanet, bez ikakve olovke, pa možete videti pravu nijansu.

Što se tiče ove tamnije nijanse, na usnama se ponaša identično kao i prethodna. Dakle, ne isušuje usne, neće se skinuti tako lako, ali ipak boja ovog karmina zahteva korišćenje neke olovke, ako želite da bude nanet precizno. Na donjoj fotografiji karmin imam bez olovke, nanet u jednom sloju.

Cena ovih karmina je 1599 dinara, trenutno su na popustu i možete ih pronaći za 1199 dinara. Obzirom da jedan od njih koristim već mesecima, skoro pa svakodnevno, jasno je da mislim da opravdavaju tu cenu i da vam ih preporučujem.


Jeste li koristili Artdeco karmine? Da li više volite mat ili kremaste teksture?