Trenutni favoriti: Dekorativa

Post ovog tipa je jedan od onih koje rado čitam na drugim blogovima, ali uvek izbegavam da ih pišem na svom. Nikada ne mogu da izdvojim samo par proizvoda koje bih pomenula ili se često desi da se proizvodi ponavljaju, pa je to razlog zašto sam poslednje favorite pisala još tokom avgusta meseca. Ipak, rešila sam da do kraja godine objavim još jedan takav post, a kako smo već ušli u decembar čini mi se da je pravo vreme za to.

Dekorative je najviše, a i meni je oduvek bila zanimljivija, pa ću zato krenuti od nje. Isprva sam mislila da će ovo biti jedan post, u kome ću obuhvatiti sve, ali kada sam došla do kraja i shvatila da sam iskucala tri strane, rešila sam da ga podelim na dva dela i nakon ovog objavim deo koji uključuje preparativu.

Puder koji sam najčešće koristila i koji definitivno jeste favorit, mogu reći godine kada je ova kategorija u pitanju, jeste Catrice HD Liquid Coverage. Prekriva svaki nedostatak na mom licu, a da pritom ne pravi goru situaciju nego što trenutno jeste. Ne izgleda kao maska kada se nanese, ali jeste malo teži u odnosu na neke druge, pa ipak ne bih preporučila svakodnevno korišćenje. Za područje oko očiju najdraži u poslednje vreme bio je Deborah Radiance Creator, koji ne pokriva tamne kolutove ali posvetli to područje i na licu stoji tokom celog dana, bez uvlačenja u borice. Nešto bez čega ovaj post nije mogao da prođe je The Balm Mary-Lou hajlajter. Kupila sam ga čim se pojavio kod nas i od tada smo nerazdvojni. Zaista daje najlepši sjaj koji sam videla i bilo mu je potrebno samo jedno korišćenje da se probije na sam vrh i postane broj jedan kada su hajlajteri u pitanju.

dsc_0196

Sa tena prelazim na obrve, koje popunjavam svakog dana, bez izuzetka. Možda čak i jedini deo gde nisam sklona isprobavanju, već se držim proverenih proizvoda. Mesecima unazad sam htela da kupim Ka Brow od Benefita, ali uvek je sve bilo preče i sad kada sam ga konačno uzela, ne odvajam se od njega. Iscrtavanje traje minimalno, a sam proizvod je na licu postojan tokom celog dana. Kada su senke u pitanju, dugo sam se premišljala koje bih svrstala među favorite, ali je prelomila činjenica da sam Sephora Vintage Effect paletu koristila skoro pa svakodnevno i da sam neko vreme zanemarila svaku drugu zbog nje. Kada smo već kod očiju, moram da pomenem i maskaru koja na mojim trepavicama daje vrlo dobre rezultate i zasigurno ću je kupovati i dalje. Reč je o Artdeco Long Lashes maskari, koja nema gumenu četkicu kakvu ja preferiram, ali lepo izduži i razdvoji trepavice.

dsc_0200

Karmina je mnogo, a ja ću pokušati da izdvojim samo par. Ponoviću se od prošlog puta, moram. Sephora Lip Stain je nešto što ću svrstati u favorite godine, ako ih budem pisala jer ga koristim skoro pa svakog dana već mesecima. Ne isušuje usne, postojan je, mat i odličan kao dnevna, neutralna varijanta. Ne znam kako je došlo do toga, ali na fotografiji koju vidite dole, uslikana je pogrešna nijansa. 🙂 Volim ih obe, ali sam u favorite ipak svrstala zagasito roze boju, koja je neupadljiva i samo lepo istakne prirodnu boju usana. Ako nisam koristila njega, onda sam imala samo olovke preko celih usana. Essence su mi jedne od omiljenih, jer su taman dovoljno tvrde da se ne razlivaju, a opet ne previše da grebu dok se nanose. Nisam se odvajala od par nijansi, a to su 15 Honey Berry, 12 Wish me a rose, 05 Soft Berry i omiljena od svih 06 Satin Mauve, koja se odlično slaže sa Sephora Lip Stain karminom.

dsc_0201


Jeste li koristili nešto od ovih proizvoda? Koji je vaš omiljeni komad šminke u poslednje vreme?

5 thoughts on “Trenutni favoriti: Dekorativa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *