Maske za kosu u boji

Kada sam rešila da se farbam u ovu crveno/ljubičastu nijansu znala sam da je ekspresno ispiranje boje nešto što mogu da očekujem. Na sreću danas postoji toliko regeneratora u boji, pa je održavanje ovakve boje znatno lakše nego pre. Ona malo lošija stvar je sužen izbor nijansi. Crvene možete naći gotovo kod svakog proizvođača, ali ljubičasta je već nešto teža na nalaženje.

Ja sam one idealne boje uspela da pronađem u Unitech radnjama, a proizvođač je Alterego. Nijanse koje imam i mešam prilikom korišćenja su Amarena i Mirtillo. Mešanjem ove dve uspem da dobijem približnu boju kao što moja kosa, ali vrlo često stavim i samo ljubičastu.

DSC_0148

Ono što bi trebalo da znate je da ove maske neće pokriti izrastak. Namenjene su isključivo osvežavanju boje, ali za nijansu oboje i prirodnu kosu, pa deluje da ste se nedavno farbali.

Koriste se kao i svaka maska, nakon šampona/regeneratora stavite i držite 3 do 15 minuta, sve zavisi kakav intenzitet želite. Jedino što se razlikuje je to da će vam biti potrebne rukavice, jer oboji kožu. Čak i ako ih ne stavite sa ruku se lako ispere, ali kada vam ofarba nokte to ćete teže skinuti.

Ono što ovom maskom zapravo možete da postignete je osvežena boja i malo manje vidljiv izrastak, ako ga ima. Boja se svakim pranjem sve više ispira i ne morate da je koristite prilikom svakog pranja.

Ja je koristim dva, tri puta mesečno, kada primetim da je farba krenula da se ispira i odlična stvar je to što uz nju komotno mogu da se farbam na mesec ipo dana, jer boja uvek izgleda sveže.

DSC_0138

Nisam primetila da ima nekog negativnog uticaja na kosu, ali iako piše da se koristi nakon šampona, ja uvek pre nje stavljam i regenerator. Jedini savet je da ako koristite nijanse kao moje, kosu brišete tamnim peškirom ili nekom crnom pamučnom majicom, da ne bi ostavila tragove.

Ove maske možete pronaći u Unitech radnjama, a trenutna cena im je 855 dinara, za 250 ml.


Jeste li probali ove maske? Koristite li neke slične proizvode između dva farbanja?

5 thoughts on “Maske za kosu u boji”

  1. Koristim Mirtillo. Već 6-7 meseci farbam se u tamni violet (uglavnom ona Palette Deluxe 880), ali nisam prezadovoljna maskom jer više istakne crveni podton, imam utisak kao da koristim Amarenu. Ipak, pre toga sam 5 godina bila crvena (inače imam izraziti crveni pigment), ‘ajde, treba se izboriti sa takvom podlogom, pa joj opraštam, lepo dođe kao ikakvo osveženje boje. Kada deo balzama u DIY prelivu zamenim njome, e, onda mi se sviđa. 🙂

  2. Meni je na zalost jako isusila kosu. Da se to nije desilo kupovala bi je stalno. Odlican proizvod. Nisam probala doduse to sa balzamom….mozda bi mogla to da probam. Revlonove mi npr nisu isusivale kosu.

  3. Ja sam odusevljena Revlonovom Nutri Color kremom. Koristim nijansu 002 koja je bas za ljubicaste i bas mi osvezi boju i nekako mi zagladi dlaku. Problem je sto se kao i sve ove kreme jako brzo spira sa kose. Probacu i ovu, bas me zanima efekat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *