Aura: Take it off

Kada su micelarne vode u pitanju, čovek bi pomislio da ih koristim za piće, a ne za skidanje šminke. Trošim ih u velikim količinama, svakodnevno, tako da sam do sada stigla da isprobam sve koje su me zanimale, pa sam vremenom prestala da eksperimentišem i počela da kupujem samo proverene. Pre nekog vremena, Aura je na tržište izbacila novu micelarnu, zajedno sa dvofaznim odstranjivačem šminke za područje oko očiju.

Prvi proizvod koji sam krenula da koristim je micelarna. U sebi ima vodu ruže i kamilice, kao i aloe veru. Ono što mi se u prvom momentu nije dopalo je to prisustvo parfema u sastavu. Na poslednjem je mestu, ima ga najmanje, ali kako su moje oči osetljive bila sam gotovo sigurna da će mi smetati. Taj miris nije napadan, prijatan je i podnošljiv čak i na očima, jer ne izaziva apsolutno nikakve iritacije.

DSC_0007

Kada je skidanje šminke u pitanju, tu se pokazala odlično. Potrebno je da par sekundi držite tufer na očima i bez problema će skinuti senku, lajner i maskaru. Ne troši se brzo, to je još jedna prednost, bilo mi je potrebno oko mesec dana da potrošim polovinu koju vidite na slici, a šminku skidam svake ili svake druge večeri.

Nije izazvala dodatne probleme na mom, već iritiranom, licu u vidu akni i crvenila tako da bih rekla da je mogu koristiti i oni sa osetljivom kožom. Cena je oko 450 dinara, a bočica je od 200 ml.

Za sve one koji se nisu pronašli sa micelarnim vodicama i vole da nešto brže skinu šminku tu je dvofazno sredstvo koje dolazi u nešto manjem pakovanju od 100 ml. Iskreno, odavno sam prestala da koristim ovakav tip proizvoda i šminku skidam isključivo micelarnom ili uljima. Jedini razlog zbog koga ih ne volim jeste taj da mi smeta masni osećaj na licu nakon korišćenja. I tako je ova bočica stajala među neotvorenim stvarima, dok sam ja uredno koristila micelarnu. Setila sam se da je upotrebim tek onda kada sam bila preumorna, a na sebi sam imala sve, od tamnog karmina, do veštačkih trepavica i trebalo mi je nešto što će sve to skinuti mnogo brže nego micelarna.

Ostala sam iznenađena brzinom skidanja, a i time da moje lice nije bilo ni približno masno kao što sam očekivala (znam da je za oči, ali tada sam ga iskoristila i za puder). Od tada se družimo svakodnevno, ali uglavnom za skidanje maskare, lajnera i ostalih vodootpornih proizvoda, dok je za puder i dalje zadužena micelarna.

DSC_0010

Nema parabena i mineralnih ulja, a u sebi sadrži hamamelis i ružinu vodicu. Za razliku od micelarne, ovo sredstvo ne sadrži parfem i miris koji ima je veoma, veoma blag, skoro pa neprimetan.

Njegova cena je takođe oko 450 dinara.


Kakve proizvode najradije koristite za skidanje šminke? Koji je vaš omiljeni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *