Trenutni favoriti: Preparativa

Na samom početku februara objavila sam post o trenutnim favoritima. Kako je prošlo skoro četiri meseca od tada, uvidela sam da sam neke od tih stvari potrošila i uveliko zamenila novim. Zato vam danas pišem o proizvodima koje volim i koristim u poslednje vreme, ali i o onima koje koristim godinama, ali se ne sećam da sam ih bilo kada pominjala u favoritima. Da ovo ne bi bio post od hiljadu reči, podelila sam ga u dva dela, pa vam danas pokazujem preparativu, dok će dekorativni deo biti u narednom.

Mesto stalnog, ali zapostavljenog, favorita definitivno pripada Bioderma micelarnoj vodi. Sa njom šminku skinem brzo, ne iritira mi područje oko očiju i jedini razlog zašto je kad kad promenim jeste njena cena. Na svu sreću vrlo često se može naći na akcijama poput 1+1 gratis i slično, pa vam savetujem da to ne propuštate.

Pored micelarne tu je još jedan favorit iz Sensibio linije, a to je kremica za područje oko očiju, o kojoj sam nedavno i pisala. Možete pročitati šta mislim o njoj u ovom postu, ali ukratko rečeno odlično hidrira, brzo se upija i ne izaziva nikakve iritacije pa je nesmetano mogu koristiti i osobe sa osetljivim očima.

DSC_0529

Još malo proizvoda za negu lica, među kojima su L’oreal pena za umivanje koju sam dugo zaboravljala da kupim, a sada mislim da je neću menjati u skorije vreme. Očisti kožu, a ne ostavlja onaj škriputavi osećaj, već je nakon čišćenja lice glatko i nežno. Tu je i Koozmetik balzam za usne, koji odlično neguje, ima miris pravih mandarina, a nema nikakav ukus.

DSC_0080

Na pomen brenda Weleda prvo pomislim na nijhova ulja. Verovatno zato što sam isprobala skoro sva koja se kod nas mogu naći i svako mi je prijalo na svoj način. Trenutni favorit u kome ponovo uživam je linija sa Citrusom, tačnije krema za tuširanje i ulje za telo. To je miris koji meni odgovara, opušta me i volim to što ostaje dugo nakon nanošenja na koži.

DSC_0518

L’occitane proizvodi polako počinju da zauzimaju svoje mesto među mojom kozmetikom, a definitivni favorit je badem piling sapun. I o njemu je bilo reči na blogu, mrvljeni badem koji se unutra nalazi radi odličnu eksfolijaciju, ne isušuje kožu i ne ostavlja masni trag nakon korišćenja.

Krema za ruke iz iste kolekcije sa bademom mi je favorit više zbog nege koju pruža, a manje zbog mirisa koji, čini mi se, svi obožavaju. Ja sam više za neke citrusne varijante, ali kako su mi ruke suvlje nego inače intenzivno se družim sa ovom od badema koja neguje bolje od mnogih drugih koje sam probala.

DSC_0521

Pošto planiram zaseban post u kome ću pisati o nezi kose, sada ću samo pomenuti par omiljenih proizvoda, a uskoro ćete čitati nešto više o njima. Za početak tu su Batiste suvi šamponi, a moj omiljeni među njima je XXL volume. Znam da ga mnogi ne vole jer ukruti kosu, ali on je jedini sa kojim moja kosa izgleda potpuno čisto. I da, zaista daje volumen kosi.

DSC_0089

I za kraj, dva ulja za negu kose. Sada će druga godina kako kupujem L’oreal Elseve ulje i stvarno ga obožavam. Vrlo je verovatno da sam ga već stavljala u favorite, ali nije na odmet ponoviti. Ne očekujte od ovog ulja dobru negu, već neverovatan sjaj i miris kose kada ga stavite nakon stilizovanja. Ne masti dodatno, a lepo zagladi i kosa deluje mnogo zdravije. Još jedno ulje, koje koristim za negu je Marakeš i njega stavljam na mokru kosu, pre sušenja. Omekša dlaku, a ne masti je.

DSC_0092


Jeste li koristili nešto od ovih proizvoda? Koji su vaši favoriti trenutno?

2 thoughts on “Trenutni favoriti: Preparativa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *