Svakodnevna nega lica

Postove ovog tipa volim da čitam na drugim blogovima, ali do sada nikada nisam pisala tako nešto. Moja rutina se stalno menjala, bila sam u fazi kada sam svakodnevno kupovala neke nove preparativne proizvode, ne bih li isprobala što više stvari i tako gomilala proizvode u nedogled. Sa tim sam prestala i već određeno vreme držim se ustaljene rutine, a lice mi je na tome zahvalno. Količina proizvoda koju trenutno imam je manja nego ikada, više mi nije zanimljivo da isprobam sve novo što se nađe na policama, već pažljivo biram.

SKIDANJE ŠMINKE

Prvi i osnovni korak u mojoj rutini. Za to koristim micelarne ili uljane skidače, pa ih rotiram u zavisnosti od raspoloženja, vremena i trenutnog stanja kože. Trenutno se tu nalaze Bioderma, Eucerin i Garnier. Prve dve su pri kraju, a treća strpljivo čeka svoj red. Sve tri su mi podjednako dobre što se tiče učinkovitosti, a Garnier je ona kojoj se najčešće i vraćam, zbog dobrog odnosa cene i kvaliteta. Što se ulja tiče, koristim Balea i The Body Shop. Lično ne primećujem nikakvu razliku među njima kada je delotvornost u pitanju, šminku skidaju podjednako brzo i koriste se na isti način, tako da bih svakako veliku prednost dala Balea ulju zbog dostupnosti i cene.

DSC_0150

ČIŠĆENJE LICA

Nakon skidanja šminke, na red dolazi umivanje gelom/kremom/penom. Ne bežim od umivalica koje pene, bitno mi je samo da dodatno ne isuše lice. Do sada sam koristila Clinique i jedva sam čekala dan da ga potrošim. Ne dopada mi se, prilično je jak, nakon njega me lice zateže, tako da mu se više neću vraćati. Njega će zameniti Garnier zelena umivalica, o kojoj sam čitala dosta pozitivnih recenzija, pa me je zaintrigirala tako da jedva čekam da počnem sa korišćenjem. Još jedan proizvod ovog tipa, koji je moj favorit za sva vremena je Dr. Hauschka krema za umivanje. Ovo je nešto što uvek imam kod sebe, bar u manjem pakovanju, kao što je ovo na slici. Čim osetim da mi je lice dehidrirano, ostavljam gelove i vraćam se njoj. Oriflame Skin Pro četku ne koristim redovno, jer ne primećujem nikakve promene kada je koristim, osim što izgubim malo više vremena nego obično da bih se umila. Probala sam na sve načine da je koristim, ali efekta nema.

DSC_0159

TONIRANJE

Nakon umivanja, na red dolazi tonik. Taj korak sam dugo preskakala, sve dok nisam počela da redovno koristim Dr. Hauschka tonik i uvidela njegove benefite. Na mojoj polici trenutno se nalaze tri tonika, a svaki podjednako volim. Kada imam akne, Dr. Hauschka je jedini koji koristim, kada mi je lice čisto, koristim Lierac vitaminski tonik, a kada želim da se ujutru osvežim, onda posegnem za Nikel tonikom sa biljnim matičnim ćelijama, koji ima savršenu pumpicu, lepo hladi i divno razbuđuje.

DSC_0152

HIDRATACIJA

Poslednji korak u jutarnjoj i večernjoj rutini jeste mazanje kreme. Trenutno imam Nikel od čajevca, Lierac Magnificence i Dr. Hauscka hidrirajuću kremu i rotiram ih u zavisnosti od stanja kože. Ono što je uvek tu u večernjoj nezi je Alverde ulje, koje koristim pre neke od ovih krema. Trenutno koristim Nikel, koja mi je preporodila lice, a sada ga održava čistim, ali u periodima kada nemam nikakvih problema i kada mi je potrebna samo hidratacija, koristim Lierac ili Haušku. Hauška je brend koji će se u mojoj rutini provlačiti uvek, ali kada koristim njihovu kremu, trudim se da je ukombinujem ostalim proizvodima koje proizvode. Zato kada koristim hidratantnu dnevnu kremu, uveče koristim njihov serum.

Neizostavno je i mazanje okoloočne kremice, pa tako preko dana koristim Mac koja bi trebalo da redukuje podočnjake, ali to ne radi. Zapravo, ni ne hidrira dovoljno, ali je dobra podloga za korektor, pa je zato koristim samo kada se šminkam. U toku večeri mažem nešto masnije kreme, jer mi je taj predeo prilično sklon isušivanju. Afrodita od kamilice i Avon su mi jedne od omiljenih, jer odlično hidriraju, a nižeg su cenovnog ranga. Bioderma Sensibio je nov dodatak mojoj rutini i za sada mi se dopada, ali biće mi potrebno još vremena pre nego što steknem prave utiske.

DSC_0171


Kako vi negujete lice? Koliko proizvoda koristite u svakodnevnoj nezi?