Lierac Magnificence krema

Svako ko prati moj blog zna da je za mene Dr. Hauschka brend broj jedan kada je preparativna kozmetika u pitanju. Međutim, ja nemam mira i koliko god da mi nešto prija, kada potrošim uvek želim da zamenim nečim novim, što do sada nisam probala. To je bio glavni razlog da u svoju rutinu ubacim Lierac Magnificence dnevno-noćni gel, namenjen normalnoj i mešovitoj koži.

Ova linija bi trebalo da kontroliše prve znakove starenja i odmah ću na početku reći da, znam da u mojim godinama to nije potrebno, ali pošto nisam neko obraća pažnju na tu podelu krema po godinama, dala sam joj šansu i danas vam pišem o tome kako se ova krema ponaša na mlađoj koži.

Ono što ja očekujem od kreme je dobra hidratacija i matiranje lica. Ako uz to ujednači ten i pomogne mi kod hiperpigmentacije, onda je smatram dobitnom kombinacijom. Lierac Magnificence kremu svakodnevno koristim nešto više od mesec dana i moram priznati da od nje nisam očekivala sve to što sam dobila.

Očekivala sam dobru hidrataciju i to je prva stavka gde se pokazala odlično. Moja koža je normalna, ali u toku zime ume da bude dehidrirana. Ovaj put to nije slučaj, čak sam i prestala da koristim serume, već samo ovu kremu. Ipak, preventivno, par puta nedeljno uveče pre nje stavim ulje od ruže. Verujem da bi serum bio potreban nekome ko ima suvlju kožu, ali meni je krema sasvim dovoljna za sada.

Druga stavka koju sam očekivala je matiranje. E, ovde me je potpuno kupila. Matira duže od mnogih prajmera koje sam koristila, a nakon mazanja lice je nežno i baršunasto, kao da ste naneli najdivniji prajmer. Rekla bih da stvara onaj blur efekat na koži. Za to je zadužen pirinčani prah, koji se u kremi nalazi. Sa njom mi je lice matirano nekih šest sati, kada ne stavljam puder ni tonirane kreme.

Sastav:

DSC_0554

Ono što je dodatni plus kod ove kreme je to da utiče na blago ujednačavanje tena. Naravno, to ne znači da je ten posle nekog vremena potpuno ujednačen, ali za nijansu ublažava hiperpigmentacije.

I za kraj, osvrnula bih se na neke stvari koje ne bi trebalo da imaju veliki uticaj, ali u mom slučaju uvek predstavljaju razlog više za kupovinu. Pakovanje je jedno od najluksuznijih koje sam ja imala. Uz nju dobijate špatulicu, kako ne biste prstima umakali u teglicu. Miris je izuzetno prijatan i nežan i zaista imate pravi mali spa momenat dok je mažete, jer je takve teksture da klizi po koži.

Cena ove kreme je 9910 dinara u Metropoliten parfimeriji, a takođe je trenutno u ponudi i set sa serumom iz iste linije, koji košta 14038 dinara.

DSC_0542

“Nature gives you the face you have at twenty. It is up to you to merit the face you have at fifty.”

Coco Chanel


Jeste li probali nešto od Lierac kozmetike? Koja je vaša omiljena krema?