Inglot senke
Novembar je za mene rođendanski mesec. Tokom tih trideset dana bez griže savesti sebi kupujem sve ono što želim, a nije mi toliko potrebno. Upravo to je bio slučaj sa ovim senkama početkom meseca. Iako imam sve nijanse ovog sveta, poželela sam da probam baš Inglotove i uverim se u kvalitet o kome svi pričaju. Iz prodavnice sam tog dana izašla sa jednom, a do kraja meseca moja kolekcija senki postala je bogatija za još šest novih boja.
Kada uđete u Inglot, izgubićete se u šarenilu boja, pa čak i da planirate kupovinu određene nijanse, iz radnje ćete izaći sa nekom sasvim drugom, za koju niste ni znali da postoji. Tako je počela i moja priča sa njima, kada sam otišla po bordo senku, a izašla u rukama držeći crnu sa zlatnim šljokicama u sebi.
 
Nakon početnog oduševljenja zbog izbora nijansi pred kojima sam se našla, usledilo je još veće oduševljenje kada sam shvatila kakva je pigmentacija svih senki. Jednom rečju – savršena! Na svim slikama senke su bez baze, namazane u jednom sloju. Tekstura je nešto kremastija od drogerijskih senki, kada su u pitanju mat nijanse, lako se nanosi i blenda, a na kapcima traju dok ne odlučite da je došlo vreme za skidanje. Ne truse se, pa prilikom blendanja neće napadati ispod oka. To mi se jedino desilo sa crnom, kada sam se na brzinu šminkala.
 
DSC_0203
 
Nijanse koje ja trenutno imam jesu:
 
08 – zlatna nijansa, sedefasta, koja se na različitoj svrtlosti presijava drugačije. Na slici deluje da je slabijeg intenziteta, ali nije, već je svetlost pala na prvi deo. Pakovanje je 3.2 grama.
 
465 – braon nijansa sa zlatnim šljokicama u sebi. Sama senka je mat, a šljokice posebno dolaze do izražaja kada se koristi sa bazom za senke. Pakovanje je 3 grama.
 
DSC_0242
 
64 – crna sa zlatnim šljokicama, gde takođe one dolaze do izražaja uz bazu. Ima ih mnogo više nego što je aparat uspeo da uhvati na ruci. Pakovanje je 2.7 grama.
 
152 – nju sam u prvom momentu u radnji zaobišla, jer deluje obično, ali kada sam je probala bila je skroz drga priča. Podseća me na neke chrome senke koje sam ranije imala, najpigmentovanija je od svih koje imam, a nijansa se na svetlu menja. Pakovanje je 3.2 grama.
 
DSC_0255
 
317 – moj definitivni favorit, mat zelena nijansa. U ambalaži deluje nešto tamnije nego na očima i odlično se stapa sa drugim bojama kada se kombinuje. Pakovanje je 2.3 grama.
 
320 – mat ljubičasta nijansa, koja je po teksturi i pigmentaciji potpuno ista kao prethodna. Pakovanje je 2.3 grama.
 
DSC_0230
 
Cena senke je oko 800-900 dinara, što je sasvim korektna cena ako uzmemo u obzir gramažu i kvalitet. Dobra stvar je da možete kupiti i paletu, pa tako kreirati sami spektar boja koji je vama svojstven. Kada pogledam senke koje ja imam, biće to jedna prilično čudna paleta, jer su nijanse odabrane nasumično, a ne isplanirano.
 

Jeste li koristili Inglot senke? Koje njihove proizvode mi preporučujete?