Diva: Feel The Heat Argan figaro

Diva: Feel The Heat Argan figaro

X

Kao jedan od rođendanskih poklona dobila sam, dugo željeni, Diva kupasti figaro. Ni u jednom momentu nisam planirala da pišem tekst o figaru, ali kako me je oduševio mnogo više nego što sam očekivala, zaslužio je da bude pomenut na blogu.

Pre njega sam imala dva figara, ali nijedan nije bio kupasti. Kada je trebalo da odlučim koji želim, nisam pronašla nijednu recenziju za ovaj, pa je to jedan od razloga zašto je danas i pišem. Ako se dvoumite da li vam je potreban ili ne, ja sam tu da vam pokažem da vam je i te kako potreban. 🙂

DSC_0143

U pakovanju pored figara dobijate i zaštitnu rukavicu, koju ja nikada ne koristim, ali nisu je bez razloga stavili. Sam vrh figara je hladan, pa dok loknate držite za to i neće biti problema. Ima i oslonac, tako da topli deo ni u jednom momentu ne dodiruje površinu na koju ga stavljate tokom stilizovanja kose.

Kabl je dugačak, tri metra, pa ako nemate strpljenja da sedite u mestu dok loknate kosu, možete, kao i ja, da šetate svuda po sobi. 🙂 Prečnik mog figara je 32-19 cm, a pored njega u ponudi je i manji, ali i veći. Na slikama možete otprilike videti kolika je većičina talasa napravljena ovim srednjim.

DSC_0165

Temperaturu možete da regulišete sami, Najniža je 110, a najjača 210 stepeni i ne preporučujem da je na toliko stavite. Ja jesam, kada sam u žurbi, ali to je bilo svega par puta. Greje se odmah, potrebno je sačekati par sekundi i dostigne željenu temperaturu. Ima indikator, pa kada lampica prestane da treperi znaćete da je figaro spreman za upotrebu.

Sam proces loknanja je vrlo jednostavan, uvijete pramen, držite par sekundi i pustite. Meni je ranije bilo potrebno minimum sat vremena da uloknam kosu, a sa Diva figarom završim za dvadesetak minuta. To je ono što me je najviše oduševilo. Figaro će vam napraviti prave lokne, ali ja uvek rastresem kosu, kako bih dobila talase koje vidite na slikama.

DSC_0191

Sa njim možete da pravite i lokne, a i talase, sve zavisi od toga kolike debljine je pramen i koliko puta ga namotate. Sa njim stilizujem i šiške, s tim da njih ne namotam do kraja, već samo malo prelomim. Frizura mi obično izdrži do sledećeg pranja, ali moja kosa nije problematična što se toga tiče. Ponekad samo ponovo sredim šiške i to je sve.

Figaro je odličnog kvaliteta i ako planirate kupovinu, zaista vam ga preporučujem. Imam ga već neko vreme, koristim pri skoro svakom pranju kose i do sada mu nisam našla nijednu zamerku. Trenutna cena je 6490 dinara, a možete ga pronaći na Alexandar Cosmetics sajtu, kao i u njihovim distributivnim centrima.

DSC_0207

Kosu gori koliko i svaki drugi, pa vam preporučujem korišćenje nekog preparata koji će je zaštiti od toplote, posebno ako stavljate na najviše temperature.


Da li ste ljubitelj prese i figara? Koliko često ih koristite?