Essie: Let it shine!
Sve do skoro prioritet prilikom lakiranja noktiju, u mom slučaju, bila je brzina sušenja laka. Nije mi bilo previše bitno hoće li se oguliti za dan, dva, sve dok ja ne moram pola sata da čekam da se on na noktima osuši. Jer baš u tih pola sata dok se suši, ja shvatim da sam gladna, da me nešto svrbi, da bih mogla da odradim nešto što inače ne bih i tako dalje. Međutim, nakon par meseci skoro svakodnevnog skidanja i ponovnog lakiranja, moje zanoktice su krenule da se suše, već slabi nokti još više da pucaju, pa mi je bilo potrebno nešto uz čiju pomoć će mi lak na noktima opstati bar nedelju dana.
I tako sam u moru promašaja letos odabrala Essie Let it shine. Prvenstveno sam želela njihov Gel setter top coat, koji tada još uvek nije stigao kod nas, pa je ovo bila druga opcija.
 
Najbolji test prošao je letos, na moru, kada mi je lak stajao na noktima nedelju dana, bez obzira na sate provedene u vodi svakog dana. Odlično radi sa svim lakovima, pa i onim koji mi samostalno potraju tek jedan dan.
 
Jedina mana je ta da se prilično sporo suši. Meni je u početku to smetalo, ali sada sam se privikla na činjenicu da mi treba dobrih pola sata mirovanja da ne bih upropastila manikir. Ni tada nije potpuno suv, ali jeste dovoljno da obavljate neke druge poslove. Četkica mu je ista kao i kod svih Essie lakova, a to je ono što ja najviše volim kod njih, dovoljno je debela da iz jednog puta pređem preko celog nokta.
 
DSC_0288
 
Na slici možete videti kako izgleda lak nakon nedelju dana na noktima, nokat mi je izrastao, ali se lak nigde nije skinuo, kako se to obično desi. Moram da napomenem da su moji nokti prilično nezahvalni, pa se svaki lak skine za tren oka, tako da je ovaj Let it shine bio jedno vrlo prijatno i neočekivano iznenađenje.
 
DSC_0248
 
Ukoliko ste strpljivi i možete da sačekate malo duže da se lak osuši, onda vam preporučujem da obratite pažnju na Let it shine, jer će vam manikir trajati bar sedam dana (možda i duže, ali meni ista boja dosadi, pa je posle nedelju dana sama skinem).


Koji je vaš omiljeni Top coat?