Dobri, a jeftini proizvodi I
Kada sam nedavno bacila pogled na statistiku bloga, iznenadila sam se time da su jedni od čitanijih postova upravo oni o dobrim, a jeftinim proizvodima. Nije mi trebalo puno nakon toga da sakupim sve te kvalitetne proizvode, po pristupačnoj ceni koje imam i rado koristim. Da se ovaj post ne bi pretvorio u neku verziju ruskog romana, odlučila sam da ga podelim u tri dela, za sada. Danas ćete čitati o dekorativi, a ovih dana o preparativi i proizvodima za kosu.
 
Kada je dekorativa u pitanju i sama stojim iza toga da nije potrebno davati previše novca za to. Radije uložite u kvalitetnu negu lica, nego da prekrivate probleme nastale zbog loših preparata. Ne kažem da treba kupovati samo jeftino i sama (pre)često sebe častim nekim skupljim komadom šminke, ali ima toliko jeftinih proizvoda koji u potpunosti mogu da pariraju onim mnogo skupljim.
 
Idealan primer toga jesu Aurini mat ruževi. Ako mene pitate mnogo bolji od Mac ruževa. Pre svega, po ceni jedng Mac dobijete pet Aurinih, a glavna razlika je ta da Aurini mnogo duže traju na usnama. Preživljavaju i jelo i piće, a skidaju se tek onda kada odlučite da sami to uradite. Zaslužuju čistu desetku za cenu i kvalitet.
 
Pored karmina često koristim i olovke za usne, a jedne od omiljenih su mi Flormar. Imaju mnogo nijansi, a cene su oko 300 dinara. Na usnama traju jako dugo, lepo se mažu, tako da ne mogu da im nađem apsolutno nijednu manu.
 
Kada su proizvodi za lice u pitanju, Aura je nedavno izbacila nove hajlajtere, a ako mene pitate to mi je najdraža stvar u celom šminkanju. Mogu da izostavim rumenilo, bronzer, ali ne i hajlajter. Još jednom su iz Aure dokazali da je moguće napraviti izuzetno kvalitetan proizvod, po pristupačnoj ceni.
 
Iako ja ne koristim rumenila tako često, znam da je za mnoge to obavezan korak u šminkanju. Essence kao brend ja ne volim nešto posebno, ali njihove LE kolekcije su mi se pokazale mnogo kvalitetnije od onih koje su u stalnoj ponudi. Rumenila posebno. Još bolja stvar je ta da kada dođe neka nova kolekcija, stara bude 129 dinara u Liliju, pa ih ja uglavnom tada i kupim. Za taj novac su i više nego dobra, pa vam preporučujem da uvek gledate onaj narandžasti stalak u Liliju, jer se tamo nalaze sve te stare LE kolekcije koje nisu rasprodate.
 
 
Prajmere takođe rado koristim, iako sam do skoro mislila da su samo višak u svakodnevnoj rutini. Pošto ih ne volim toliko, za njih nikada ne izdvajam puno novca, a dva najpristupačnija koja imam jesu Aura Pore Minimising, koji je savršen za masnu kožu i Maybelline Baby Skin, koji je odličan za sve one koji žele da zaglade lice i ne smeta im slilikon. Cena oba proizvoda je oko 500 dinara.
 
 
Senke su proizvod u koji volim da uložim više nego inače i nije mi žao da za dobru paletu izdvojim novac. Ali bez obzira na to, uvek kod sebe imam nekoliko Flormar mono senki, jer su mi fantastične. Pigmentacija, postojanost, cena, ne mogu im naći nijendu zamerku. O njima sam pre par dana pisala, a taj post možete pogledati ovde.
 
 

Koristite li neke od ovih proizvoda? Za koji komad šminke izdvajate najviše?