Macadamia farbe

Macadamia farbe

X
Pre izvesnog vremena, ofarbala sam se polutrajnim farbama, čisto da malo promenim, a onda sam shvatila da želim da ta promena bude trajna, a ne privremena. Samo je trebalo pronaći nijanse koje su približne onim Crazy Color, od kojih je sve i počelo.
 
Prva farba za koju sam se odlučila bila je KYO, zato što je bez amonijaka. Ona je super, pristupačna, ne šteti kosu, ali se ispira relativno brzo. Glavni razlog zašto sam je promenila prilikom sledećeg farbanja je izbor nijansi koje nudi Macadamia. Tu sam pronašla gotovo identične kao Crazy Color, a to su nijanse 6.666 i 5.222.
 
Pronašla sam dosta recenzija na netu, koje mi nisu puno značile, jer je bilo dosta negativnih. Vodila sam se time da mi je apsolutno svaki njihov proizvod za negu kose odgovarao, pa nije bilo razloga da mi farba bude loša. I bila sam u pravu, nije mi ni najmanje oštetila i isušila kosu bez obzira što ima amonijak, što mi je najbitnije od svega.
 
 
Farba ima 100 ml, a uz nju će vam biti potreban i hidrogen od 150 ml. Dakle, razmera farbe i hidrogena treba da bude 1:1.5. Obzirom da je meni bilo mnogo da na dve farbe stavim dva hidrogena, ja sam stavila jedan ipo od 6%, u pitanju je KYO hidrogen, ali mogu da preporučim i Free Limix, koji predivno miriše. Macadamia ima i svoj hidrogen, ali u velikom pakovanju, pa ga iz tog razloga ja još uvek nisam probala.
 
Farba je sama po sebi bela, kada je sipate u činiju i miris je mnogo bolji od drogerijskih. Ne kažem da miriše predivno, ali nećete osetiti miris amonijaka u njoj. Obzirom na količinu koju dobijete, nije potrebno da pomešate dve cele farbe kao što sam ja uradila. Moja kosa je prilično gusta, a dužinu možete videti na slici i bila sam sigurna da će mi ta količina biti taman, međutim dobar deo sam na kraju bacila. Tako da ako imate dužinu kao moju, ili kraću, a želite da mešate boje, stavite pola jedne i pola druge, a ostalo sačuvajte za sledeće farbanje.
Još jedna odlična stvar je ta da me ni malo nije pekla dok je stajala na glavi. Držala sam je 15ak minuta, umesto pola sata, jer je krenula da se prima mnogo crveno, a ja sam želela da bude i malo ljubičastog sjaja.
 
Kada sam isprala boju i osušila kosu ispala je prilično crvena. Međutim to je na svetlu u sobi, a na dnevnom svetlu se vidi da je mešana sa ljubičastom. Tako da ako se odlučite za ove dve nijanse, znajte da ćete na svakom osvetljenju imati drugačiju ninajsu. 🙂 Da biste videli na šta mislim, slikala sam se na svim mogućim osvetljenjima.
 
Slikano napolju, na direktnoj sunčevoj svetlosti
Ono što me je iznenadilo je to da se ispira mnogo manje nego što sam očekivala od ovakvih nijansi. Isprala se dok sam prala kosu šamponom i balzamom, ali kada sam ispirala masku sa kose, voda nije bila crvena, što mi se do sada nije desilo. Tako da još jedan veliki plus za postojanost.
Slikano u sobi, na direktnom svetlu pored prozora
 
Slikano u sobi, na dnevnom svetlu, ali ne direktnom
Macadamia pored farbi nudi i korektor, koji izgleda identično kao farba, samo se ne može koristiti samostalno, već u kombinaciji sa određenom bojom. Jako mi je žao što sam kasno videla da postoji ljubičasti korektor, ali prilikom sledećeg farbanja ću ga probati i javiti vam utiske.
 
Slikano napolju, u hladu
 
Cena farbe je 600 dinara, a hidrogen je oko 150, što je sasvim korektna cena u odnosu na količinu koju dobijate, a koja može da potraje za dva ili više farbanja, u zavisnosti od toga da li farbate samo koren ili celu kosu.
 
Slikano napolju, u hladu
Obzirom da mi ni na koji način nije oštetila kosu, da se boja ne ispira brzo, kao i to da je izbor nijansi zaista ogroman, mogu da kažem da ih u skorije vreme neću menjati i da ih preporučujem svima.
 
Jeste li probali Macadamia farbe? Kako vam se čine?