Hedera Vita: Maska za regeneraciju i oporavak kose
Proizvodi za negu kose spadaju među moje omiljene kozmetičke proizvode, a kako sam se nedavno ponovo ofarbala, sa uživanjem kupujem i isprobavam razne maske kako bih održala isti kvalitet kose, kao što je bio i pre farbanja. To je razlog zašto uvek kupim neku masku koja mi se učini zanimljivo, bez obzira što mi u tom trenutku nije potrebna.
 
To je bio slučaj i sa ovom, Hedera Vita maskom za regeneraciju i oporavak kose, koju sam pronašla u Dmu. Naziv me je odmah privukao, a kada sam pročitala ono što su o njoj napisali, nije bilo mesta dvoumljenju da li je kupiti ili ne.
 
Prva stvar koja me je oduševila i pre nego što sam je probala, jeste miris. Puderast i nežan,  malo me i podseća na mirise iz frizerskih salona. Kada otvorite masku videćete da se unutra nalaze neke kuglice, a kako kaže proizvođač u pitanju je vitamin E (Tocopherol) koji se u kontaktu sa kosom razlaže i tako vitamini prodiru u samu srž dlake. Pored toga, maska sadrži i zeolit, koji služi kao čistač i eliminator toksina i nečistoća i otklanja sve čestice koje negativno utiču na vlas.
 
Ono što ja od maske za kosu očekujem jeste lako raščešljavanje nakon korišćenja i mekšu kosu na dodir. Moja kosa je inače suva, a sada nakon farbanja i stalne upotrebe figara ili prese trudim se da koristim što hidratantnije maske, kako se ne bi dodatno isušila.
 
Upravo zato mi se ova maska toliko dopala. Pruža odličnu hidrataciju, nemam nikakvih poteškoća da se nakon nje očešljam, a kosa mi je mekana toliko da mi se čini da nemam potrebe da nanosim kreme i ulja iako to ipak radim i dalje.
Masku koristim već duže vreme, pa sam sada sigurna da pored toga što daje trenutni efekat mekše kose, ona neguje i na duže staze. Poslednja dva puta sam kosu prala bez nje, da bih videla da li je efekat samo trenutan ili ne i mogu da kažem da mi se kosa generalno manje mrsi od kada sam počela da je koristim, pa čak i kada je preskočim sada uspem da se očešljam, a da ne počupam pola kose.
 
Vreme držanja maske je pet, deset minuta i ja se toga pridržavam jer retko kada imam vremena da držim po par sati. Tako da znam da deluje i nakon samo pet minuta, pa je možete koristiti i ako ste u žurbi.
 
Iz mog iskustva, masku mogu da preporučim i onima sa normalnom, a i onima sa suvom ili oštećenom kosom. Verujem da bi u sva tri slučaja dala fenomenalne rezultate.
 
Masku sam platila 530 dinara na sniženju, tako da punu cenu ne znam, a kupljena je u Dmu. Pored toga, možete je pronaći u njihovom maloprodajnom objektu, po ceni od 600 dinara.

 


Da li ste probali neke od Hedera Vita proizvoda?