Od svih postova koje sam do sada objavila, ovaj koji pišem danas je najmanje planiran. Odavno mi se po glavi mota ideja da isprobam neku privremenu crvenu nijansu, ali se sve završavalo tako što kažem sebi ‘ma, neće se to tebi nikada primiti’. Pre par dana čvrsto sam rešila da na kratko promenim boju kose i prva destinacija za mene bio je sajt Alexandar Cosmetics. Pošto sam već imala iskustvo sa Free Limix polutrajnom bojom, što možete pročitati ovde, ona nije dolazila u obzir. Odabir je pao na Crazy Color, iako na netu nema gotovo ništa o njima.
 

Za moju dužinu i gustinu jedna farba je malo, pa sam se odlučila za dve različite nijanse (Fire i Burgundy) i njih pomešala. U glavi sam imala pripremljena dva scenarija. Prvi: Odem da isperem farbu i shvatim da se apsolutno ništa nije primilo jer mi je kosa tamna za takve stvari. Drugi: Isperem i shvatim da je sve šareno i onda šamponiram kosu deset puta kako bi se sve ispralo. Nigde tu nije bila mogućnost da sve ispadne kako treba i da mi se dopadne. E pa, pogrešila sam. Kada sam osušila kosu oduševila sam se i sada mi je žao što će se isprati.
 
 
Moja kosa je celom dužinom prirodne, tamno braon boje. Pored toga, boje se primaju i na farbanu kosu, a ne samo prirodnu. Isprobala sam sestri na jednom pramenu i na njenoj farbano braon kosi je primilo još svetlije nego na mojoj. 
 
Način primene je vrlo lak. Operete kosu šamponom (bez balzama i maske), očešljate je i nanesete Crazy Color četkicom kao i svaku drugu farbu. Ne meša se sa hidrogenom, to je naznačeno i na ambalaži, a vreme držanja je od 15 do 30 minuta u zavisnosti od boje kose. Ja sam držala sat vremena i nisam imala nikakve neželjene reakcije. Još bolja stvar je da mi ni najmanje nije oštetilo i isušilo kosu. Kada prođe dovoljno vremena isperete je hladnom vodom. Iako to ne bi trebalo, ja sam nakon ispiranja na kosu stavila masku, jer ne mogu da zamislim pranje bez nje.
 
 
U pakovanju dobijate 100 ml proizvoda, a cena je 590 dinara. Jedina mana farbe je ta da mnooogo boji sve oko sebe. Teme kose će vam biti obojeno, a bela majica u kojoj sam spavala je u toku noći primila malo crvene boje. Tako da ako se odlučite za ovu farbu, spavajte u nekim starim stvarima za koje vam neće biti žao ako se ofarbaju. 🙂
 
 
Sastav (Burgundy nijansa): Aqua, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Distearoylethyl Hidroxyethylmonium-Methosulfate, Propylene Glycol, Ceteareth-30, Citric Acid, Formic Acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Basic Red 51, Basic Violet 16, Basic Blue 99, HC Red 3, Acid Red 52.
 
Sastav (Fire nijansa): Aqua, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Distearoylethyl Hidroxyethylmonium-Methosulfate, Propylene Glycol, Ceteareth-30, Citric Acid, Formic Acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Basic Red 51, Basic Orange 31, Basic Yellow 87.
 
 
Ja sam ovim farbama oduševljena, jer stvarno nisam očekivala da se ovako dobro prime na mojoj kosi. Sigurno ću nastaviti da ih koristim, a moraću da isprobam i još neke nijanse koje imaju u ponudi. Što se ispiranja tiče, potrebno je jedno desetak pranja kako bi se isprala cela, a ja ću vas naknadno obavestiti o tome da li se ispira jednako sa cele kose.
 
Jeste li probale Crazy Color ili neku drugu privremenu farbu? Kako vam se ova dopada?