Pre nekog vremena kupila sam Olival pekmez sa idejom da je mažem dok šetam i tako pocrnim. Vreme mi nije išlo na ruku za to, tako da sam ga iskoristila svega par puta, a onda sam ga juče lepo isprobala dok sam se sunčala.
 

Pre nego što počnem, moram da naglasim je moj ten vrlo zahvalan što se toga tiče, pocrnim odmah i bez pomoći krema i vrlo retko izgorim. Marmeladu sam kupila iz čiste radoznalosti, svi su krenuli da pričaju o proizvodima koji podstiču tamnjenje, a kud svi Turci, tu i mala Jelena. 🙂
 
Cena je oko 1200 dinara i možete je kupiti u Dm drogerijama. Za taj novac dobijate 250 ml proizvoda u plastičnoj teglici. Izuzetno je masan, ne upija se, već zaštitni sloj ostaje na koži, što je malo nezgodno jer sam uspela da isprljam peškir. Proizvođač je to i naglasio na pakovanju, gde piše: ”Zbog prirodnih masnih ulja (mrkva, orah) proizvod može ostaviti tragove na odeći”. Pa pripazite ako ga koristite dok nosite svetlu odeću i kupaći.
 
 
Namazala sam ga čim sam krenula da se sunčam, a svaki put kada bih izašla iz vode dodala bih tanak sloj. Ne troši se toliko brzo, tako da smatram da će ovo jedno pakovanje biti sasvim dovoljno za ovu sezonu, dok ne dobijem željenu boju. Pekmez jeste potpomogao tome da brže pocrnim, jer sam već nakon pola sata imala malu razliku u boji, ali mislim da bi mnogo više značio osobama koje ne crne lako, a koje nisu svetle puti. Ako imate običaj da izgorite, ne bih vam ga preporučila, jer čak i ja koja nikada ne gorim kada namažem neki spf, ovog puta sam se kući vratila crvena. Nije to ništa strašno i odmah se smirilo, ali dok sam se sunčala osetila sam kako gorim. Krema neverovatno privlači sunce, što dokazuje da radi svoj posao.
 
 
Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste da je lepo razmažete. Ja sam u početku bila skeptična i nisam verovala da će baš tako raditi, pa sam samo ofrlje namazala po listovima. Kad sam krenula kući videla sam da sam skroz šarena. I sada se vidi mala razlika tamo gde sam mazala i gde sam propustila, ali nažalost kamera nije htela da je uhvati, već je izjednačila boju na slici.
 
Slike koje ćete u nastavku videti slikane su pre sunčanja i nakon dva sata. Konkretno od 12 do 14h. Pre toga sam namazala kremu sa spf 30, što vam je neophodno jer pekmez nema zaštitni faktor. Inače ne volim da se sunčam, boju dobijem šetnjom po gradu, a ne pamtim kada sam poslednji put otišla na plažu zbog toga, zato na prvoj slici i nema razlike u boji tamo gde je kupaći.
 
 
Svakako bih je preporučila osobama koje dobro podnose sunce, ja ću se sigurno sa njom družiti tokom celog leta, što na plaži, što po gradu.
 
Jeste li probali neki proizvod za ubrzano tamnjenje?