Početkom februara, prilikom kupivine maske za kosu, sasvim neplanirano kupila sam i ovo ulje. Intenzivno ga koristim već mesec ipo dana i zato sam rešila da svoje utiske podelim sa vama.
 
Proizvođač ovog ulja je ”Natura Siberica” i oni dolaze iz Moskve. Reč je o proizvodu koji ne sadrži sls, a ni parabene. Funkcija mu je da regeneriše krajeve kose, ukloni lomljivost i rascvetalost, kao i da obezbedi zaštitu tokom feniranja. Prema uputstvu bi se trebalo nanositi na vlažnu kosu, što i ja savetujem jer je ulje dosta masno, pa ga osušena kosa ne upija u potpunosti.
Prva stvar koja se meni dopala kod ovog ulja jeste ambalaža. Divna, staklena bočica sa pipetom, koja je odrađena tako da izgleda luksuzno. Ujedno je ona i prva zamerka koju imam. Iako je odlično odrađena vizuelno, malo su omanuli prilikom izrade pipete, pa ulje curi iz nje. Kao što na slici vidite moje je iscurelo, pa je gumeni deo pipete poprimio žutu boju. To automatski isključuje mogućnost da ulje nosite bilo gde sa sobom, jer ne sme stajati položeno. I tako su moje nade da će mi lepa bočica ukrašavati policu propale, jer sam morala da ga preručim u drugo pakovanje.
 
Za razliku od drogerijskih ulja koje sam ja do sada koristila, ovo pruža dugotrajniju negu. Koristim ga pri svakom pranju i moja kosa izgleda znatno lepše nego ranije. Ja nemam problem sa oštećenom kosom, ali imam problem sa dehidratacijom. Kako se često feniram/peglam, kosa ume da bude prilično suva ako joj ne pružim adekvatnu negu. Od kada koristim ovo ulje, kada je osušim ona je mekana i svilenkasta na dodir, što inače nije. Primetila sam i da je dosta ”smirenija”. Pošto je jako gusta, uglavnom više ide u širinu nego u dužinu kada se samo osuši, ovo ulje je lepo spusti i tako prirodna dobije neki normalniji oblik. Ne kažem da će vam ulje oblikovati frizuru, ali dovoljno da, ako imate isti problem kao ja, ne morate da je vežete ukoliko je ne ispravite.
Miris ulja je nešto što se meni ne dopada i zaista ne znam kako bih ga opisala. Sastavljeno je od nekoliko različitih prirodnih ulja, među kojima su argan, pasji trn, ulje kineske mangolije, laneno ulje, ulje mirte, kedrovo, kao i sojino i suncokretovo ulje. Dakle, možete da pretpostavite da je dosta masno i ne tako mirišljavo. Dobra stvar je da miris izvetri čim se kosa osuši.
Još jedna zamerka koju imam ide našim uvoznicima. Kada sam uzela ulje i pročitala sastav oduševila sam se. Na slici možete da vidite da su nabrojana sva moguća ulja koja se u njemu nalaze, pa sam, pročitavši to, pomislila da je to zapravo arganovo ulje, sa dodacima ostalih. Kada sam došla kući, odlepila sam nalepnicu i videla da sastav nije baš takav kako su ga preveli. Jeste, ali ne tim redosledom, pa samim tim ni količina arganovog ulja u njemu nije tolika koliko sam mislila. Tako da zamerka ide na to što su prelepili originalni sastav ovim malo drugačije prevedenim.
Ulje bih preporučila svima koji imaju problem sa suvom kosom, dok za one sa oštećenim krajevima postoji još jedno ovakvo u ponudi. Nema ga na njihovom sajtu, ali ga ima u radnji.
Cena je 580 dinara i za taj novac dobijete 50 ml proizvoda. Mislim da je to povoljno, jer je ovo proizvod koji se stavlja u maloj količini i može da potraje više meseci. Prodajna mesta su na Terazijama, u tržnom centru Stadium, kao i na njihovom sajtu.
Jeste li probali ovo ulje ili neki drugi proizvod Natura Siberice?