Proizvodi koje ne koristim

Iako nisam ljubitelj tag postova pre nekog vremena sam uočila ovaj i učinio mi se jako zanimljiv. Pročitala sam postove skoro svih blogerki koje su ga napisale, a danas ću i ja pokazati koje to proizvode ne koristim. Mene su tagovale Anđelija i Ana i moram priznati da sam se u prvom trenutku zamislila šta bih mogla da stavim, jer ja mislim da koristim sve što postoji. Ipak, pronašla sam neke stvarčice koje sam ranije kupovala, a sada samo stoje na polici.


Pre nego što krenem na konkretne proizvode, moram da kažem da je ovo trenutna situacija i da ne znači da sve ovo neću koristiti u nekom momentu, jer to sam ja, sve mi daj, sve može, sve da probam. 🙂

Što se tiče preparative, prva stvar koju ne koristim jesu mleka za čišćenje lica. Kupovala sam ih ranije, isprobala nekoliko i znam da moje lice izgleda bolje kada ih koristim, ali jednostavno sam previše lenja da dodajem još i to.
Sledeća stvar su tonici/losioni. Imam dva tonika koja tako stoje, jer opet kažem – lenja sam. Moja svakodnevna nega lica se sastoji od skidanja šminke/umivanja/čišćenja micelarnom/mazanja krema. To je to, sve ostalo mogu da probam, koristim nedelju dana, a onda prestanem.
Takođe ne koristim ni četke/sunđere tokom umivanja. Probala sam obe stvari i nisam imala utisak da su bilo šta korisno uradile na mom licu. Što ne znači da ne želim da probam Clarisonic, to je drugo. 🙂
Među stvarima koje ne koristim su i roll on desodorantsi. Ne volim osećaj koji imam posle njih, pomalo lepljivo i mokro, tako da uvek koristim one u stiku. Imam ovaj Sebamed već mesecima i nisam potrošila ni četvrtinu.
Proizvodi za negu stopala takođe mogu da se nađu u ovoj ”ne koristim” kategoriji. Nemam suva stopala, pa mi je dovoljno da pređem mlekom za telo kada se mažem. Sve proizvode sa slike sam kupila u želji da malo više pažnje posvetim tome, ali na kraju ništa od toga nisam ni probala. Pokušaću to da promenim, čisto da bih potrošila ovo što imam trenutno.
Kada su proizvodi za kosu u pitanju, ne koristim sprej za zaštitu od toplote. Imala sam samo dva, Balea i ovaj Avon i nisam primetila da neki od njih stvarno štiti. Tako da mi je to samo dodatno otežavanje kose koje izbegavam. 
Ne koristim ni vosak/gel za kosu, ali njih nema na slici jer ih nemam. Barem nešto što ne koristim da nemam, kada sam videla sve ovo što imam, shvatila sam kolika sam budala.
Sada je na redu dekorativa. Tu nisam mogla da izdvojim proizvod koji ne koristim, jer takva stvar ni ne postoji. Zato sam izdvojila nijanse proizvoda koje izbegavam.
Kada su oči u pitanju, nikada ne koristim plavu. Plava senka, olovka, lajner, bilo šta. Pod tim mislim na ovu plavu kao sa slike, teget ponekad i stavim, ali jako retko.
Roze na obrazima je za mene veliko ne. Volim rumenila u tim nijansama, kupujem ih, a onda ih koristim na drugima jer ja sa njima izgledam kao seljančica. Za mene su narandžaste i neke bež/zlaćane nijanse.
I poslednje za danas, svetli karmini. Pod tim mislim ove u neutralnoj boji, kao sa slike. Navikla sam sebe sa tamnim nijansama, tako da se sa ovakvim osećam jako ružno.
Koje proizvode vi ne koristite? Imamo li nešto zajedničko?

13 thoughts on “Proizvodi koje ne koristim”

  1. Haha, imala sam oba ova losiona sa prve slike 😀
    Ja trenutno ne koristim preparate za negu stopala jer sam u 9. mesecu pa mi je pravi poduhvat da obujem čarape, a kamoli da negujem stopala, lakiram nokte na nogama itd.
    Ne koristim ni te sunđere/četke za umivanje, ja to sve prstima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *