Danas je na red došla priča o karminu za koji slobodno mogu da kažem da je broj jedan na mojoj listi. Od kad ga imam postao mi je omiljen, a ide ka tome da bude prvi potrošeni karmin ikada. Kao što ste u naslovu videli, reč je o Mac karminu u nijansi All fired up.


Njega sam videla sasvim slučajno, dok je Anđelija birala nijansu za sebe. Nezainteresovano sam gledala gomilu nijansi koje se nalaze u njihovoj ponudi, a onda je Ana iz gomile izvadila ovaj i kada sam ga videla izgledala sam nekako ovako:


Pošto su kod nas sve nijanse bile rasprodate ja sam do svog primerka došla zahvaljujući Nini (hvala Nina!), tako da je zapravo  domovina mog karmina Dojčland. E, sad kad sam ja vas lepo navela da čitate potpuno nepotrebne stvari, vraćam se na temu posta.

Pakovanje je jednostavno i klasično za Mac karmine, a cena mu je 2400. Što se cene tiče, ona je po mom mišljenju visoka i ne smatram da ovaj karmin toliko vredi, ali je nijansa jedinstvena i koliko god pokušavala jeftiniju zamenu mu nisam pronašla. Ne kažem da mi je žao para, kupila bih ga opet sigurno (i kupiću ga kada ga potrošim).
Karmin je mat, konkretno ova nijansa je ”retro matte” završnice i prilično je postojan. Ako ga poredim sa NYX Copenhagen, koji se skida brzinom svetlosti, onda mu je postojanost čista desetka. Kada se skida, to bude ravnomerno, tako da nema onog umrljanog izgleda. Može da preživi par kafa, ali gubi bitku sa jelom i tu kreće da se skida.
Kao i svaki mat karmin ističe isušene delove usana, ali za razliku od mnogih, ne isušuje ih dodatno.
Pigmentacija je odlična, potreban je jedan sloj, ali neće izgledati neuredno ni ako premažete više puta. Ja obično nanosim četkicom, jer se dosta primećuje ako nije precizno namazan.
Još jedna divna stvar kod ovog karmina je njegov miris. Miriše na nešto slatko, što bih pojela bez razmišljanja. Nisam sigurna da li je taj miris uobičajen za njihove karmine jer imam samo ovaj, a zbog cene će verovatno još neko duže vreme biti moj ”Mac jedinac”. 🙂
Evo i kako on izgleda kada se namaže. Prva slika je napolju, na dnevnom svetlu, dok je druga u zatvorenoj prostoriji. Moram da napomenem da je boja realnija na drugoj slici, jer uživo ne dreči toliko kao na prvoj.
Kako vam se dopada ovaj karmin? Koje su vaše omiljene nijanse?