Devojke koje imaju suvu kožu su verovatno upoznate sa ovom vrstom proizvoda, ali verujem da ima onih koje ovako nešto do sada nisu koristile. Reč je o proizvodu koji je nešto ređe teksture od klasične kupke, ne peni, ali u dodiru sa vodom stvara mlečno belu kremu. Nakon korišćenja, koža bi trebalo da bude meka i hidrirana.


Pošto je moja koža normalna, retko kad i mleko za telo namažem, nisam se do sada susretala sa ovim uljima. Čitala sam s vremena na vreme po koju recenziju i sve su bile pozitivne. Zbog toga sam ja odlučila da probam i kada sam kupila prvo ulje – Niveino očekivala sam da će i moja reakcija biti ”aaa, više ne mogu da zamislim tuširanje bez ovoga”. E pa, daleko sam ja od ”aj ken li, tulibu dibu daucjuuu”.

  • Nivea natural oil

Jedno od najpoznatijih ulja za tuširanje, koje se na tom mestu našlo nezasluženo. Prva mana ovog proizvoda je njegov miris. To sam primetila još u prodavnici, ali sam bila sprema da pređem preko toga zarad dobre nege. Na moju veliku žalost, tu dobru negu nisam dobila. Nije mi isušilo kožu, ali nije uradilo ništa drugačije od obične Nivea kupke koja je upola jeftinija. Čak mogu da kažem da bih se radije opredelila za kupku, upravo zbog mirisa. Ne znam da li sam imala prevelika očekivanja ili ne, ali mislila sam da će mi nakon njega koža biti malo više hidrirana u odnosu na to kada koristim kupke.
  • Balea ulje za tuširanje

Miris ovog ulja je sličan prethodnom. Dakle, osećate mešavinu biljnih ulja, među kojima je ulje soje i ricinusa. Ne mogu da kažem da je lep i opuštajuć, ali nije ni odbojan. Ono što je najbitnije je nega koju pruža. Nakon tuširanja koža je nahranjena i meni sa normalnim tipom nije potrebno mleko za telo nakon njega. Iako piše da je za veoma suvu kožu, sumnjam da bi osobe koje imaju taj problem nesmetano mogle da prestanu da mažu mleka nakon tuširanja. Nega jeste dobra, ali ne baš toliko. Svakako bolje nego prethodno, jer pruža za nijansu bolju negu.
  • Afrodita uljani gel

U principu ovo nije čisto ulje za tuširanje. Više je gel, sa uljem jojobe. Ne znam da li sam ja luda ili šta (mada nije isključeno), ali ovaj gel se po meni ne može porediti sa prethodna dva ulja. Prvo, miris je sjajan, bilo bi još bolje da se malo više zadržava na telu, ali čini mi se da postoji i losion za telo sa tim mirisom, pa eto rešenja što se toga tiče. Drugo, nega je mnogo bolja nego kod prethodna dva. Koža je mekana i nemam potrebu za losionom nakon njega. Naravno, osobe sa suvom kožom ne mogu da preskoče losion, jer nega jeste dobra, ali ne toliko.
Sve u svemu, od ova tri ulja koja sam probala moj glas ide za Afroditu i njega ću sigurno nastaviti da kupujem.
Jeste li koristili neka od ovih ulja? Koje je vaše omiljeno?