Od kad sam videla na fejsbuk stranici da su se pojavile nove nijanse NYX mat ruževa obišla sam ceo grad da pronađem ovu. Naravno, nije je bilo jer još uvek ništa nije stiglo u prodajne objekte, ali posle nedelju, dve potrage, konačno sam ga pronašla. Moram da priznam da sam ovaj ruž kupila samo zbog imena nijanse. Po principu ”Kad neće Muhamed bregu, hoće breg Muhamedu.” Pa kad već ne mogu da u ovom trenutku budem u Pragu, biće Prag kod mene. 🙂 Imala sam sreću da mi ova nijansa stoji, jer bih sigurno kupila i da je neka druga, koja mi nikako ne pristaje.
Ovo je tečni, mat, ruž za usne, koji dolazi u ambalaži standardnoj za jedan sjaj. Ima aplikator koji, ako niste vešti, može da bude nezgodan. U pakovanju se nalazi 8 ml proizvoda.


Što se nijanse tiče, ona na usnama varira u zavisnosti od toga kakav je dan. Kada sam je stavila dok je napolju bilo oblačno, nijansa je na usnama izgledala skoro pa tamno ljubičasta, dok je u normalnim okolnostima tamno roze, sa primesama ljubičaste boje. (Ovde možete videti kako izgleda na usnama, u zatvorenoj prostoriji, bez blica: http://instagram.com/p/tOEZretHNv/?modal=true)
Slikano je u hladu, na dnevnoj svetlosti, bez blica
Miris je lep, sladunjav, ali ne ostavlja ukus na ustima, što se meni posebno sviđa. Što se postojanosti tiče, mnogo je bolja od Kopenagena, jer se ne skida nepravilno kao on. Recimo da može da potraje jedno dva, tri sata, pod uslovom da ne jedete, a onda kreće da se skida. Kada počne da se skida sa usana, nikako nemojte probati da popravite i samo dodate karmin. Skinite ga, pa stavite ponovo inače ćete samo dobiti haos na usnama. Boja će biti čudno tamna, a karmin će se skupiti po usnama i izgledati neuredno.
Uprkos tome što je formula malo lošija, ja ga preporučujem baš zbog boje. Ako ste u potrazi za nekom jesenjom dnevnom ili večernjom varijantom, onda probajte ovu.
Trenutna cena je 594 dinara.
Kakva su vaša iskustva sa NYX mat ruževima? Koju boju volite da nosite na jesen?