Iako mnogo više volim senke u boji, u mojoj kolekciji ima dosta neutralnih. Pošto znam da uvek ima devojaka koje su u potrazi za nude varijantama, rešila sam da na jednom mestu obuhvatim sve palete koje imam. Ovaj post nisam zamislila kao uporednu recenziju, jer bi se tada previše odužio i ne bi imalo nikakvog smisla. Zamislila sam ga kao predstavljanje paleta u slikama, sa jako malo teksta.


Pre nego što počnem, htela bih da naglasim da sve senke koje se nalaze u postu koristim i volim. Ne mogu vam reći odlučite se za ovu, a ne za ovu, jer su meni one sve dobre.

1. Catrice Nude

Nažalost, ne može se pronaći kod nas, ali ako ikada budete u prilici da ih nabavite, ja vam je preporučujem. Kvalitet je odličan, kao i cena. Sadrži 6 senki i sve su šimeraste.2. Catrice Bright 
Nju koristim ređe, jer volim da na kraj oka stavim neku malo tamniju nijansu, a ovde nema nijedne. Sadrži 6 senki i sve su šimeraste.
3. NYX natural 

O njoj sam već pisala, tako da detaljniju recenziju možete pogledati ovdeSadrži 6 nijansi, od kojih su tri mat, a tri šimeraste.

4. NYX Love in Paris
I o njoj sam već pisala – ovdeSadrži 7 neutralnih i dve tamne senke. Sve su sjajne.


5. Flormar 

Jedne od mojih omiljenih senki jer je odnos cene i kvaliteta odličan. Ova paleta više vuče na narandžasto, kao što možete da vidite. Sadrži 5 nijansi i sve su sjajne.

6. Flormar


Još jedna njihova paleta, koju koristim svakodnevno. Senke su mekanije od svih ostalih koje imam i pigmentacija je odlična. Sadrži 4 nijanse, od kojih su tri mat, a jedna ima sitni šimer.

7. Butterfly

Za ovu senku pooojma nemam odakle je, niti od kad je ja to imam. Koristim je ponekad, mada baš retko. Čini mi se da ona spada u neke jeftinije varijante, pa ako je tako, onda vredi. Pigmentacija je odlična, a ni postojanost nije loša. Sadrži tri nijanse i sve su sjajne.


8. Rimmel 


Ovu senku najređe koristim. Nije neka pigmentacija, ali posluži za dnevnu varijantu ili kada nemam puno mesta u neseseru za veću paletu. Sadrži tri nijanse i sve imaju sitni šimer.


9. Golden Rose


Pigmentacija nije loša, ali mislim da ima puno boljih. Takođe, posle nekog vremena korišćenja stvaraju se grudvice, koje možete videti na donjoj slici, ali ne utiču na boju senki. Sadrži 5 nijansi i sve su šimeraste.


10. Bezimena paleta od 120 boja – detaljna recenzija ovde. Sadrži 120 nijansi od toga su 33 potpuno mat, oko 40 je sa šimerom, dok su ostale sedefaste.
11. Artdeco

Poslednja opcija, koja je po meni najbolja jeste da sami napravite paletu Artdeco boja i smestite ih u kutiju. Ovo su za mene najbolje senke i rado ih koristim u svim bojama. Jedina mana je to što se lako lome.
Volite li nude nijanse? Koju paletu senki mi vi preporučujete, bez obzira da li je nude ili u jarkim bojama?