Rekla sam da o ovom proizvodu neću pisati jer mi ne odgovara, ali ipak sam odlučila da napišem par stvari, kako bih nekome pomogla da se odluči da li je vredan pažnje. Ovo je relativno nov proizvod koji se može naći u Dmu, tako da sam ga ja pre jedno mesec dana uzela na slepo, ne znajući ništa o njemu.


Ono što me je navelo da ga kupim jesu reči proizvođača koji kaže: ”Sadrži voćne kiseline. Za mešovitu kožu sklonu nečistoćama. Receptura sa ekstraktom hamamelisai glicerinom štiti kožu od isušivanja, matirajuća formula umanjuje masnoće na koži.” Ranije, dok sam koristila proizvode iz Koto Derme imala sam losion od hamamelisa koji mi je bio odličan, tako da sam verovala da će isto biti i sa ovim fluidom.


Sam proizvod je upakovan u plastičnu ambalažu sa pumpicom, koja je dobro odrađena. Nije ništa posebno, ali je dosta izdržljivo. Pozitivna stvar je cena, koja je oko 350 dinara, a dobija se čak 50 ml proizvoda, što je više nego bilo koja druga krema koju ja imam. Pošto se koristi samo ujutru, a potrebna je mala količina, može da potraje baš dugo. Tekstura je gelasta, što je po meni plus, kada se radi o proizvodima za masnu kožu.


Na žalost, ja nemam pozitivne utiske vezane za ovaj proizvod. Davala sam mu dosta šansi, koristila ga par nedelja uzastopno, ali mišljenje se nije promenilo. Prvo, miris je dosta jak. Ne oseća se toliko na koži nakon nekog vremena, ali u manjoj meri je prisutan. To mi ne smeta toliko, jer nije loš. Miriše na sveže i nekako kiselkasto. Ono što mi se ne dopada manje više sve ostalo. Glavni razlog zbog kog sam ga kupila je taj da mi drži lice matirano neko vreme, ali to na mom licu ne radi. U trenutku kada ga stavim bude mat, ali brzo prosija.

Druga stvar koja mi se ne dopada i koja je presudna da prekinem da koristim fluid je ta da mi se lice nakon njega mnogo lepi. Ne znam zašto je tako i da li je to reakcija samo na moju kožu, ali ga zbog toga definitivno ne mogu preporučiti drugima. Inače, moje lice je normalno sa masnijom T zonom tokom leta. Nije osetljivo i obično mi se ne pojavljuju reakcije od proizvoda, tako da ni sa ovim nisam imala nikakvih problema.
Evo i sastava:Jeste li već probali ovaj proizvod? Imate li neki bolji, koji biste mi preporučili za matiranje lica?