Osnovna šminka prošlog leta su za mene bile BB kreme. I ovog leta je situacija skoro ista, samo što su sada umesto njih tu CC kreme. Lagane su, pružaju koliko – toliko solidno prekrivanje, lepo ujednače ten, tako da je to glavni razlog zašto su mi trenutno draže od pudera. Za sada sam isprobala kreme tri proizvođača, a u ovom postu ću vam predstaviti sve tri.Max Factor

Ovo je bila prva CC krema koju sam kupila, a mislim da je i prva koja se pojavila kod nas. Dolazi u pakovanju od 30 ml. Izbor nijansi je solidan, tako da je to jedan veliki plus. Zaštitni faktor je 10, tako da od ove tri kreme ona ima najmanju zaštitu. Lepo se razmazuje, pruža solidnu pokrivenost i ima intenzivan miris. Ostavlja polu mat finiš, pa da je pogodna i za osobe sa masnijom kožom lica. Jedina stvar koja mi se ne sviđa kod ove kreme je miris. Klasičan je kao i kod svih Max Factor pudera, ali meni smeta to što je dosta jak, pa je to jedina zamerka koju imam na nju. Cena je 1600 dinara, a trenutno je snižena u Jasmin parfimeriji, pa se može naći za 1100.

Bioten

Ovu CC kremu sam kupila samo zbog dosta pozitivnih recenzija. Probala sam je na ruci u parfimeriji i dopalo mi se to što mi je prekrila sve plave vene na ruci. E sada, kada sam otvorila pakovanje i probala ga, nije imalo ni približnu moć prekrivanja kao tester. Kupila sam light varijantu (koja je meni svetla, ali dobro, nije prvi put da pogrešim i kupim neki puder koji je svetliji od mog tena). Dobra stvar kod ove kreme je cena i miris. Košta oko 500 dinara i miriše na nešto sveže i lepo. Takođe, ima zaštitni factor 20, a dolazi u tubi od 50 ml, što je najviše od svih pudera i krema koje imam. Loše stvari su manje više sve ostale. Prekrivanje je nikakvo, barem što se mene tiče. Nije mi ovo prva CC krema, pa da očekujem da prekriva kao puder, naravno da znam da ne može da prekrije nepravilnosti i neko veće crvenilo, ali ja to ni nemam. Ono što očekujem jeste da malo ujednači ten, ali ova krema mi ni to ne odradi. Lako se razmazuje, ali kada je namažem kao da je nemam (ne u pozitivnom smislu, da je lagana pa se i ne oseća, već bukvalno kao da ništa nisam ni stavila). Što se postojanosti tiče, ni tu ne blista. Traje na licu jedno dva sata, a onda krene da se skida. Ukoliko nemate suvu kožu, ni ne pomišljajte da je nosite bez nekog pudera za matiranje. Moja je mešovita, a sa kremom se prosija skroz za 15 min. Očekivala sam dosta od ove kreme, a nisam dobila ništa, tako da ja ne mogu da kažem da je preporučujem, jer osim zaštitnog faktora i mirisa ne vidim ništa drugo što mi se kod nje dopada. Probala sam da je mažem na razne načine (rukom, četkom, blenderom), ali rezultat je uvek isti.
Bourjois

Nakon razočarenja sa Bioten kremom, rešila sam da probam i ovu. Uzela sam je u nijansi 32 i naravno pogrešila (ništa novo za mene). Jedna, eventualno dve nijanse tamnije bi mi sada bile idealne, dok ne pocrnim. Cena ove kreme je 1399 u Jasmin parfimerijama, a za taj novac dobijate 30 ml proizvoda. Zaštitni faktor je 15. Loša stvar kod ove kreme je svakako cena, koja je malo veća, s obzirom da se proizvod malo brže troši od klasičnih pudera. Pored cene, tu je i miris koji se meni ne dopada, ali izvetri čim se stavi, pa je to zanemarljivo. Ono što mi se dopada kod kreme je to što mi lepo ujednači ten i ostavi neki polu mat finiš. Naravno, ne može da prekrije neke veće nepravilnosti, ali za podočnjake i mrlje po licu je odlična. Od ove tri kreme koju imam, Bourjois mi je definitivno omiljena i nju preporučujem svima. Mogu je koristiti osobe sa suvom kožom, a mogu i oni sa masnijom.


Što se donje slike tiče, kreme sam stavila u malo većoj količini, da bi se nijanse lepo videle, a slikala sam odmah, tako da se nisu osušile. Max Factor i Bourjois se osuše u neki polu – mat finiš, ali im treba jedno minut, dva, dok Bioten ostavlja finiš kao na slici.
Sa leva na desno: Max Factor, Bioten, Bourjois
Jeste li koristile neke od ovih CC krema? Kako vam se čine?