Verujem da su svi čuli za Dr Hauschka kozmetiku jer je u poslednje vreme preplavila mnoge blogove. Ja sam dugo htela da isprobam nešto od njih, a pošto nisam mogla da se odlučim šta, rešila sam da to bude ovaj set za masnu kožu. U setu se nalazi krema za čišćenje lica, tonik, dnevno ulje, parna kupka i dve maske. Ovo će biti jedan duži post, možda čak i najduži do sada, čisto da vas upozorim odmah. 🙂

Krenuću od kreme za cišćenje lica, za koju mi se čini da je najhvaljeniji proizvod ove marke. Pridružujem se moru ljudi koji imaju samo reči hvale za nju. U početku mi je bilo neobično što koristim kremu, a ne neki gelasti proizvod, ali sam se brzo navikla. Druga stvar koja mi je bila nova je način korišćenja. Nije klasično utrljavanje proizvoda, već blago tapkanje po licu. Moram da priznam, prvog puta mi se nije dopalo to što koža nakon nje ne škripi pod prstima kao što sam navikla, imala sam osećaj da nije dovoljno čista. Već nakon nekoliko dana sam se na to navikla i sada mi je super što mi lice nje izgleda kao da sam nanela neku blagu kremu. Ovaj proizvod ću definitivno kupiti u standardnom pakovanju čim potrošim malo, jer mi je odličan. Primetila sam da posle nedelju dana korišćenja više nemam onoliko mitisera na nosu koliko sam ranije imala. Nisu nestali odmah, nemojte da mislite da će vas ovaj proizvod spasiti, ali se redovnom upotrebom sve više smanjuju. Videćemo da li će se povući skroz kroz jedno mesec dana. Cena standardnog pakovanja: 1550 dinara (50 ml).
Nakon kreme, na red dolazi tonik. U standardnom pakovanju on ima raspršivač, pa je korišćenje mnogo olakšano. Mislim da to može da traje jaaako dugo. Dopada mi se kako mi koža izgleda nakon njega, ne zateže već samo izgleda sveže. On je jako bitan ako koristite ulje koje ide posle, jer mi se čini da je on taj koji normalizuje kožu nakon ulja, tj. čini da se ona ne sija. Još uvek ne znam da li mi se toliko dopada da bih kupila veliko pakovanje i koristila pre seruma, ali kada dođe zima sigurno ću kupiti i to najviše zbog ulja. Cena standardnog pakovanja: 2820 dinara (100 ml).
Nakon tonika se koristi dnevno ulje. Meni se nimalo nije dopala ideja da stavljam ulje na lice čija se T zona prosija posle par sati, ali sam rešila da rizikujem. Pošto sam očekivala katastrofu, ostala sam vrlo prijatno iznenađena. Lice je nežno i ne sija se. Napolju je bilo jako toplo, ja sam bila van tokom celog dana, a T zona se nije prosijala. E sada, moja koža je bila blago dehidrirana i bez obzira što se čelo prosija, bilo je isperutano. Ovo ulje mi je to super rešilo, nema ni traga od perutanja, ali mi se čini da mi je postalo malo jako. Kao što sam rekla, T zona mi se nije sijala od njega i tokom celog dana je bila ujednačena, ali posle nekih pet dana, koliko je trebalo da se potpuno rešim dehidratacije uz pomoć ova tri proizvoda, ona je počela da se sija nakon sat vremena kada stavim ulje. Tako da sada sigurno neću kupiti u velikom pakovanju, jer ga tokom leta neću stalno koristiti, ali ću kupiti ponovo malo pakovanje, da bih imala da koristim jednom nedeljno da održim optimalnu hidrataciju i sprečim perutanje. Standardno pakovanje ću sigurno kupiti kasnije i već znam da će mi ovo biti omiljeni proizvod tokom zimskih dana u kombinaciji sa tonikom. Pošto se jako sporo troši, malo pakovanje može da potraje par nedelja sigurno, jer je potrebno jako malo proizvoda. Cena standardnog pakovanja: 2820 dinara (30 ml).
Pre nego što nastavim sa ostalim proizvodima, moram da kažem da sam prvih nedelju dana koristila samo ova tri proizvoda (bez maski i parne kupke koji idu u setu) i promena na licu je bila vidna. Manje mitisera na nosu, ujednačen ten (ne baš skroz ujednačen, ali mnogo više nego ranije), od perutanja nema ni traga i lice izgleda mnogo lepše. Tako da su ovo moji favoriti iz seta, kojima ću se sigurno vraćati.
Parna kupka je jedina stvar koju sigurno ne bih kupila ponovo. Ono što me ne privlači je činjenica da košta 2500 dinara, a da joj nisam pronašla neku veliku svrhu. Stavlja se u vodu tokom parenja lica. Ono što bi trebalo da uradi je da malo opusti uz pomoć biljne arome. Iskreno, meni se miris baš i ne sviđa, tako da na mene nije delovala opuštajuće. Preporučujem je ukoliko želite da sebi maksimalno ugodite, ali ako ne želite da dajete novac na stvari za koje postoji mnogo jeftinija alternativa (neki biljni čaj, na primer) onda preskočite.
Maska za čišćenje lica od gline se dobija u kesici. Za to vredi izdvojiti, posebno ako imate problematičnu kožu. Pošto moje lice nije zahtevno, sigurno ću s vremena na vreme kupiti po jednu kesicu. Sadržaj kesice se može iskoristiti za dva (možda čak i tri nanošenja). Ja to nisam znala, pa sam iskoristila ceo sadržaj, stavila na lice skoro sve i čekala jaaako dugo da se osuši. Dakle, stavljajte u tankom sloju, kao što su i naznačili. Do sada nisam imala masku sa kojom tokom mazanja imam tako lep i nežan osećaj na koži. Jedina mana je miris, koji se meni uopšte ne dopada. Cena standardnog pakovanja: 2900 dinara (90 grama)
I za kraj, još jedna maska za lice, odnosno Rejuvenating mask. Ovo je maska za regeneraciju kože, namenjena dubinskoj hitrataciji. Jedan je od mojih favorita, najviše zbog toga što se može koristiti i za predeo oko očiju. Može se koristiti i kao noćna krema, za suvlje delove lica, ali je ja tako nisam probala. Pokazala mi se odlično kao hidratantna maska, tako da ću u te svrhe nastaviti da je koristim. Malo pakovanje koje ja imam može da potraje za dva mazanja, tako da maska nije baš mnogo isplativa, ali je odlična za povremeno korišćenje, kada primetite suvlji deo na licu. Preporučujem je svima, a posebno osobama koje imaju problem sa dehitratacijom lica. Cena standardnog pakovanja: 3500 dinara (30 ml).
Jeste li koristili nešto od Dr Hauschka kozmetike? Koji je vaš omiljeni proizvod?