Današnji post je malo drugačiji u odnosu na ostale sa mog bloga. Ovog puta sam rešila da uradim jedan ‘pre i posle’ post, odnosno da našminkam drugaricu i pokažem vam kako to radim. 🙂 Nisam profesionalna šminkerka, tako da je ovaj makeup nastao iz zabave, a slikama ću vam pokazati kako sam do njega došla.


Kao model (zamorče) mi je poslužila Ivana, na kojoj sam ranije pokazala kako možete nositi crvenu senku. (To možete videti ovde


Prva stvar je konturiranje i hajlajt, odnosno posvetljivanje. Nisam slikala ceo postupak jer sam to prvi put sada radila i nisam znala da li će uopšte uspeti. Pošto je uspelo, slikaću sve i objasniti u nekom narednom postu, jer je vrlo jednostavno. Sve to sam fiksirala puderom u kamenu iz NYX ‘’All I ever wanted’ palete.


Proizvodi koje sam koristila:


Nakon toga, vreme je za oči. Što se toga tiče, šminka je krajnje jednostavna jer je akcenat bio na karminu u boji. Prvo sam sa strane stavila selotejp (verni asistent za šminkanje već dugo vremena), a onda sam na kapak nanela senku. Koristila sam prvo senku iz NYX palete, a nakon nje Lorealovu. Bazu nisam stavljala, jer je ovo šminkanje bilo samo za isprobavanje, tako da mi je korektor koji sam konturiranjem stavila na kapke bio sasvim dovoljan da pojača pigmentaciju senke. Senku sam nanosila prstima, jer mi je tako najlakše, a onda sam je blendala Blush četkicom. Na krajeve sam u sasvim maloj količini stavila crnu senku, samo da bih spojila sve sa donjim delom oka. Pored ovih, koristila sam i Sephorinu senku u nude nijansi i to na gornjem delu kapka, odmah ispod obrve, da bi se ova tamnija senka lepo stopila.


Korišćeni proizvodi:


Sledeća stvar je lajner, koji je za mene obavezan. Posebno ako planiram da stavljam veštačke trepavice. Linija je tanka, jer se zbog trepavica on ni ne vidi preterano. Posle lajnera u unutrašnji deo oka stavila sam Essence olovku u boji kože, da bih joj vizuelno malo povećala oči. Pošto Ivana ima prirodno tanke i svetlije obrve, samo sam ih zatamnila Sephora senkom.


Korišćeni proizvodi:


Posle lajnera i obrva na red su došle veštačke trepavice. Ja sam koristila Ardell, ali ne znam broj jer sam kutiju bacila. Nakon njih sam joj stavila maskaru, koristila sam Deborinu, koju inače ne preporučujem, ali za ovakve stvari je dobra.


Korišćeni proizvodi:


Za kraj sam stavila rumenilo iz NYX palete i Essence hajlahter, koji je skoro neprimetan, samo ostavlja sitne šljokice.


Karmin koji sam koristila je iz Avona, a nijansa je Matte Fuchsia.

Za kraj, jedna slika sa mnogo Ivana:


Razmišljala sam da ovakve postove objavljujem malo češće, pa ako vas tako nešto interesuje, recite. 🙂

Kako vam se čini ovaj makeup? Kako se vi šminkate za izlaske?