Pošto sam neko ko jako voli da naručuje preparativu iz Avona rešila sam da ovaj post posvetim upravo tome, odnosno Planet spa liniji, koja je ujedno i moja omiljena linija koja se proizvodi u Avonu. Planet spa linija je podeljena tako da svako može pronaći nešto za potrebe svoje kože/kose. Cene variraju od kataloga do kataloga, ali svakako opravdavaju kvalitet proizvoda. U ovom postu ću vam pokazati proizvode koje ja imam i koristim u vidu mini recenzija.

Krenuću od Luxuriously Refining linije, odnosno one u crnom pakovanju. Imala sam prilike da isprobam kremu za lice i gel za područje oko očiju. 
Ova linija je zapravo namenjena podmlađivanju i regeneraciji kože tako da nije ni čudo što je meni najmanje odgovarala od svih ostalih. Krema je zapravo više u gelastoj formi i čudne je boje. Boja i tekstura su prve stvari koje su mi se dopale jer je moja koža mešovita pa mi više odgovaraju te laganije, gelaste kreme. Ne mogu da kažem da sam primetila posebne promene na licu, ostalo je isto kao i ranije. Krema mi nije pomogla kada mi se koža perutala, tako da mislim da bi bila previše blaga za suvu kožu. Sa gelom za predeo oko očiju je isti slučaj. Nisam primetila da ima nekog efekta na mene, nije mi smanjio tamne kolutove oko očiju ili tome slično. Ne verujem da ću ponovo naručivati ove proizvode, ali bi ih preporučila osobama sa normalnom i čistom kožom kojoj treba malo dodatne hidratacije.
Sledeća dva proizvoda imam odavno, dobila sam ih jednom prilikom i iz nekog razloga ih dugo nisam koristila. Bila sam ubeđena da je i rok prošao, ali na sreću tu je Cosmetic Calculator, da me uveri u suprotno. 🙂 
Ove proizvode nisam videla u poslednjem katalogu, ali ako ih u nekom narednom bude, savetujem da obratite pažnju. Ono što sam ja koristila jeste krema za stopala i gel za lice. Što se kreme tiče, prijatnog je mirisa i lepo neguje. Za one koji imaju malo suvlja stopala ovo nije pravi izbor jer je krema dosta blaga, ali svima koji samo žele dodatnu negu, iako za njom nemaju velike potrebe, preporučujem da je probaju. Gel za lice je jedan od mojih favorita. Odmah da napomenem da nije za one koji imaju suvu kožu, ali je zato za one sa mešovitom idealan. Nega je srednja, tako da ga preporučujem za korišćenje tokom leta. Nije uspeo da mi pomogne kod dehidrirane kože jer je dosta blag, ali zato lepo matira T zonu i blago hidrira kožu.
Jedna stvar koja nije kozmetički proizvod je sprej za osvežavanje posteljine. Moj je od lavande, ali u aktuelnom katalogu postoji još jedan, drugog mirisa. Sprej jeste namenjen posteljini i koristim ga u te svrhe, ali još jedan način na koji ga koristim je za osvežavanje odeće. Miris ne guši, nije jak, samo da prijatnu svežinu, tako da nije problem kada nakon njega stavite parfem.
I za kraj Heavenly Hydration, moja omiljena Planet spa linija. Mnogima se miris proizvoda ne sviđa, ali ja ga jako volim. Miriše mi sveže i lepo. 
Prva stvar sa slike je maska za lice. Hidrira odlično, koža je posle nje mekana, sveža i matirana. Ne znam da li bi bila dovoljno jaka za suvu kožu, ali za mešovitu je odlična. Često sam je koristila dan za danom i nije mi izazvala nikakve iritacije na koži, tako da ću je sigurno ponovo naručiti. Sledeća stvar je hidratantna krema za telo. U sebi sadrži zrnca koja su jako nežna. Odlično hidrira i hrani kožu, brzo se upija, a miris se zadržava neko vreme nakon mazanja. 
I poslednji proizvod, koji nije na slici, ali sam morala da ga pomenem je maska za kosu. Potrošila sam je u rekordnom roku, a pakovanje je završilo u kanti pre slikanja, zato ću morati da se poslužim slikom sa neta. 
Mojoj kosi uglavnom više prijaju proteinska pakovanja, zbog oštećenih krajeva. Ovo je jedino hidratantno pakovanje koje je dalo rezultate bez zagrevanja fenom. Kosa je nakon njega mekana, sjajna i lako se raščešljava. Mogu da kažem da mi je u kratkom roku dosta oporavio kosu i postao jedan od omiljenih preparata.
Cene proizvoda u trenutno aktuelnom katalogu:
  • Luxuriously Refining krema za lice – 569 dinara (standardna cena 770)
  • Gel za predeo oko očiju – 429 dinara (standardna cena 590)
  • Sprej za posteljinu – 369 dinara (standardna cena 610)
  • Heavenly Hidration maska za lice – 449 dinara (2 za 599)
  • Krema za telo – 459 dinara (standardna cena 770)
  • maska za kosu 639 dinara (standardna cena 990)
Jeste li koristile nešto iz Planet spa linije? Kako vam se čine ostali proizvodi?