Jedna od stvari koja se našla u postu o novitetima bio je i ovaj odstranjivač mitisera iz Sephore. Pošto je privukao najviše interesovanja, odličila sam da se potrudim da što bolje prenesem svoje utiske o njemu. Iako sam ga kupila skoro, koristila sam ga više puta, tako da sam do sada naučila kako ga treba koristiti, a kako ne.


Ja sam dugo izbegavala kupovinu, iako sam želela da isprobam, prvenstveno zato što mi na izgled ne deluje nimalo lepo. Drugi razlog zašto ga nisam ranije kupila je taj što sam bila sigurna da mi nije potreban i da sve to mogu da odradim i bez njega. Možda nije najpotrebnija stvar koju svako mora da ima, ali svakako mnogo olakšava čišćenje lica.
Kada sam ga kupula isprobala sam ga čim sam došla kući. Samo sam otvorila, dezinfikovala ga i koristila kako ja mislim da treba, na uputstvo nisam ni obratila pažnju. To se pokazalo kao velika greška, pošto mi se nos skroz zacrveneo i krenuo je da peče, bukvalno sam odrala kožu koliko sam pritiskala. Dakle, za sve one koji planiraju da kupe ovu stvarčicu, nikako ne pritiskajte jako jer se time ne postiže ništa osim toga što ćete izgledati kao Rudolf. 🙂
U kutiji u kojoj je zapakovan nalazi se i uputstvo za korišćenje. Evo šta kaže proizvođač o tome:
1. Širi deo se koristi za čišćenje mitisera. Ovaj deo pomaže da se okruži značajna površina kože kako biste primenili različite stepene pritiska, u zavisnosti od dubine mitisera i bubuljica.
2. Manji deo se koristi pri završetku procesa i pomaže da se otklone delovi mitisera koji su ostali nakon prvog koraka.
3. Nanesite losion nakon završenog tretmana.
4. Dezinfikujte instrument (odstranjivač) pre i posle svake upotrebe. Za optimalne rezultate pre korišćenja naparite lice.
Slažem se da se najbolji rezultati dobijaju kada se napari lice, ali to opcionalno. Ja sam koristila i bez pare i mogu da kažem da i tako vrši posao. Sve što je potrebno je da većim delom pređete preko područja koje želite, uz blago pritiskanje i videćete kako mitiseri ostaju na tome. Što se manjeg dela tiče, za mene on nema neku funkciju jer uspem da sve mitisere odstanim ovim većim.
Nakon korišćenja koža će se zacrveneti, što je i normalno, ali crvenilo brzo prođe. Osim u slučaju kada ga koristite kao ja prvi put, tada će potrajati. 🙂
Ono što je potrebno da uradite nakon korišćenja je da stavite losion kako bi se koža smirila ili da se umijete hladnom vodom, kao što ja radim. Pošto losione ne koristim u tu svrhu stavim aktivni kiseonik nakon umivanja.
Koliko sam ja čitala na sajtovima ovo je vrlo korisna spravica jer je sigurna za korišćenje, ne postoji mogućnost da se povredite ili napravite sebi sitne ožiljke. Ja je preporučujem svima, jer mnogo ubrzava čišćenje kože, dovoljno je da prođete par puta i očistiće sve vidljive mitisere. Na izgled ne deluje primamljivo za korišćenje, ali je stvarno jednostavno i bezbolno.
Jeste li koristile nekada ovaj odstanjivač? Hoćete li mu dati šansu?