Još jedan post za sve ljubitelje lajnera, a i za one koji su još uvek u potrazi za istim. 🙂 Već sam pisala o L’oreal lajnerima ovde, a danas je na red došla uporedna recenzija nekoliko Essence lajnera. Pomenula sam jednom da nisam neki ljubitelj Essence kozmetike, ali kada su lajneri u pitanju situacija je skroz drugačija, tu su mi jedni od najboljih. Koristim ih svakodnevno, tako da sam imala prilike da isprobam mnoge od njih, a danas ćete videti koje od njih volim manje, a koje više.

Krenuću od onih koji mi se nisu baš dopali. Jedan koji je pre slikanja završio u kanti za smeće, pa ću se poslužiti slikom sa njihovog sajta. U pitanju je Jumpo I <3 Punk. 
Razlog zašto se meni nije dopao je taj što je bio premalo pigmentisan za moj ukus. Volim kada su lajneri baš crni, a ne da izgledaju izbledelo. Dobro, to bih mu i oprostila, jer kada nisam u žurbi mogu da pređem liniju više puta i dobijem boju koju želim. Ono što me je najviše razočaralo je to koliko mi je lajner potrajao. Dobrih pet, šest stavljanja, a onda se osušio i nije bilo šanse ništa uraditi sa njim. Što se mene tiče, ovaj proizvod sigurno neću ponovo kupiti.
Sledeći je još jedan u olovci koji se malo bolje pokazao, ali opet ne dovoljno dobro. Kada kažem to, mislim u poređenju sa L’orealovim koji imam već par meseci i još uvek traje. Ono što mi se sviđa kod ovog je to što ima dve strane sa različitim četkicama pa omogućava kombinovanje po želji. Traje jedno mesec dana, a onda krene da se suši, tako da ako ga baš retko koristite ovo nije pravi izbor za vas, jer ga nećete iskoristiti do kraja. Ovo je lajner koji bih ja kupila ponovo, bez obzira na to što ne traje dugo, a razlog ponovne kupovine su dve precizne četkice.
I poslednji koji mi se nije dopao je gel lajner. Odlično je pigmentovan, to mu nikako ne mogu zameriti, ali postojanost je prva mana. Kao što vidite na slici ispod, jako se lako skida. Na slici sam blago prešla rukom, kada se lajner već osušio, a on se razmazao. 
Tako da nikako nije idealno rešenje za one kojima po vetru oči znaju da zasuze ili za one sa spuštenim kacima. Još jedna mana je tekstura. Za razliku od ostalih gel lajnera koje imam, ovaj je previše mekan. Kada stavite četkicu na njoj ostane previše proizvoda, pa pre nego što krenete sa stavljanjem morate da skinete višak.
Jeste on dosta jeftiniji od recimo L’orealovog ili onog Maybelline, ali se razlika u kvalitetu i te kako primećuje.
E sada prelazim na one lajnere koje obožavam, stalno koristim i kupujem iznova i iznova.
Počeću od onog koga imam najduže, a to je Liquid ink, vodootporni lajner. Prva pozitivna stvar je vrlo precizna četkica, kojom možete iscrtati odličnu liniju. Druga stvar je postojanost, koja je jaaako dobra. Na očima stoji dok ga ne skinete, bez obzira da li dodirujete oči ili ne. Pigmentacija je još jedan plus, pošto je ovo baš crna boja.
Sledeći je Stay no matter what, takođe vodootporni lajner. Da budem iskrena, razliku između ova dva nisam uočila. Četkice su identične, postojanost, pigmentacija i ambalaža takođe. Jedino je možda ovaj Stay no matter what novija verzija, jer sam prethodni kupila pre dva meseca, a ovaj sada. Gore je slika oba, da se uverite da razlike u četkici nema. (Desna četkica je korišćena svakodnevno dva meseca, tako da je zato malo izgubila oblik i postala pljosnata)
Još jedan vodootporni je Liquid liner, ali sa aplikatorom, ne četkicom. Ovaj sam kupila sada kada je bio 139 dinara, čisto da probam te bez klasične četkice, i prilično sam zadovoljna. 
Iako mi se više sviđa klasična četkica, ovaj mi jako dobro služi i linije kojima njim iscrtavam su takođe jako precizne. Mislim da je odličan za one koji ne koriste često lajnere, pa im treba nešto da im olakša stavljanje.
I još jednan, koji ne koristim svakodnevno, ali ga podjednako volim je ovaj zlatni Glam liner. Ja obožavam zlatnu boju (na očima i noktima) tako da ovaj lajner vrlo često koristim. 
Četkica je drugačija od ostalih, gumena je i dobro me služi mesecima. Sigurno ću ga ponovo kupiti, ako ga ne izbace iz prodaje nekim slučajem.
Ovako svi oni izgledaju kada se nanesu:
To bi bilo to, nadam se da ste još tu, pošto je tekst malo podugačak. 🙂
Koji je vaš omiljeni lajner? Biću zahvalna na svakoj preporuci, pošto uvek volim da probam neki novi.