Primetila sam da je dosta devojaka na svojim blogovima pisalo postove ovakvog tipa, a kako su mi se učinili zanimljivim rešila sam vam i ja pokažem svoje favorite. Volim ovakve postove jer se uvek može naći bar jedan jeftin, a jako dobar proizvod, često mnogo bolji od mnogih skupljih. Ovaj post koji ja pišem je prvi ovakvog tipa na mom blogu i reč će biti o preparativi, dok za dekorativu planiram zaseban post.

Počeću od proizvoda za kosu. Kada su u pitanju jeftiniji izbori moji favoriti su uglavnom proizvodi iz Avona ili Balea. 

Što se šampona tiče, moram da naglasim da je meni uglavnom sve jedno koji koristim, jer nemam problema sa kožom glave, a i ne primećujem razliku u kvalitetu kose kada koristim skuplji i jeftiniji šampon. U poslednje vreme najčešće koristim ovaj iz Avona, cena u prošlom katalogu je bila oko 150 dinara. Kada je balzam u pitanju, tu primećujem razliku i desi se da mi neki ne odgovara, mada je to retko. U paru sa šamponom sam kupila i ovaj balzam i cena je bila ista kao za šampon. Lepo miriše, neguje i ostavlja kosu sjajnom i mekanom, što je meni u principu bitno. Naravno, nije mi pomogao kod oštećenih krajeva, ali to ni ne obećava tako da ispunjava sve ono što su o njemu napisali.
Balea ulje za kosu koristim vrlo često, svaki put pre peglanja kose. Krajevi izgledaju lepše, a kosa je mekša na dodir i mnogo se lakše pegla. Ne koristim ga na suvoj kosi jer je dosta masno, pa mi se često dešavalo da preteram (Naravno, pakovanje ima poklopac koji sam ja izgubila). 
Još jedna Balea stvarčica je i ovo mleko za kosu. Njega koristim i na mokroj i na suvoj kosi, kako kad i odlično je. Kosa je mekša na dodir i lepo miriše. Ni ovo ne pomaže kod oštećenih krajeva, ali deo gde je moja prirodna kosa nakon ove kreme je mnogo mekši. Cena je oko 250 dinara.
Dalje prelazim na proizvode za lice:
Ponovo se tu našao jedan proizvod iz Avona, ovaj put gel za umivanje. Sviđa mi je jer je dovoljno blag, a opet matira T zonu i lepo očisti lice. U jednom od prošlih kataloga je koštao oko 100 dinara, a ima čak 200 ml.
Veoma zdrava krema je nešto o čemu se mnogo pisalo po blogovima, većina devojaka je hvalila pa nisam mogla, a da ne probam. Imala sam priliku da je isprobam dva, tri puta za ovih par meseci i super mi se pokazala, jedina mana je što traje samo tri meseca, pa je mojoj već istekao rok. Kupiću je sigurno ponovo, kad zatreba. Cena je oko 150 dinara.
I poslednja stvar, o kojoj sam pisala ovde je Marigold hidratantna krema. Ovo manje pakovanje, koje ja imam, košta oko 250 dinara.
I za kraj, losioni i kreme:
Ovde je ubedljivo najveći favorit Alba mleko za bebe koje kupujem u Maxiju. Odlično neguje, lepo miriše, brzo se upija i ne izaziva nikakve iritacije. Jedan od retkih losiona za telo koje stalno kupujem. Košta oko 120 dinara i preporučujem ga baš svima, jer je i više nego dobar. 
Za one koji ne vole losione za bebe, tu je Balea mleko za telo. Ovo koje ja imam je LE, ali ga još uvek ima u prodaji. Meni je svaki taj Balea losion isti kada je nega u pitanju, jedino primećujem razliku u mirisu. Cene su oko 200 dinara, za ove losione u tubi. Jedina mana je što nekad ume da mi izazove iritacije, kada mi je koža u osetljivoj fazi.
I poslednja stvar, Balea losion za ruke. Ponovo je ovaj moj LE, ali opet kažem, razlika je samo u mirisu, a ne i u nezi kojoj pružaju, tako da uvek možete naći neki ovakav u ponudi. Cena je oko 200 dinara, što nije puno s obzirom da dobijete dosta proizvoda.
Jeste li koristile neki od ovih proizvoda? Koristite li jeftiniju kozmetiku ili se ipak odlučujete za skuplje varijante?