Već je svima poznato da u Liliju traje sniženje nekih Essence proizvoda koji izlaze iz asortimana. Naravno da ni ja nisam odolela kupovini proizvoda po ceni od 139 dinara, a između ostalog u to spadaju i ove dve senke. Moram odmah da kažem da nisam neki veliki fan Essence proizvoda. Imaju simpatične stvari po zaista povoljnim cenama ali za moj ukus većina stvari koja se nalazi u stalnoj ponudi nije dovoljno postojana i kvalitetna, tako da ima samo par proizvoda koje ja redovno koristim.


Ove senke sam kupila na slepo, jer testera nije bilo i moram da kažem da od njih nisam očekivala ništa. Što se tiče svih Essence senki zadovoljna sam jedino onima koje se kupuju u okviru trenutnih kolekcija, ali one koje su u stalnoj ponudi, kao što su ove, mi se ni malo nisu dopale. Kupila sam ih jer sam nisam imala puno da izgubim, s obzirom da su obe snižene.


Za početak, prijatno me je iznenadilo pakovanje. Plastika je jako tvrda, tako da nema šanse da se slomi ako ispadne, a sa strane je urezano Essence. To u principu nije od velikog značaja za većinu, ali meni jeste. 🙂
U pakovanju se dobiju po četiri senke i izbor boja je veliki. Moje nijanse su broj 9 ‘Denim 4.0’ i broj 12 ‘Purple day’. 
Broj 9 ‘Denim 4.0’
Broj 12 ‘Purple day’


Što se mene tiče pigmentacija nije dobra. Sasvim je solidna za neku blažu varijantu, ali ja ovakav izbor boja retko nosim u toku dana, a uveče se šminkam dosta jače. Ne kažem da je potpuno loša, ali ne zadovoljava moje potrebe. Koristila sam je par puta i zadovoljna sam koliko dugo stoji na očima, tako da je postojanost mnogo bolja nego pigmentacija (koristila sam u kombinaciji sa Artdeco bazom). Na slikama dole senke su stavljane u dva sloja.

Još jedna stvar koja mi se nije dopala, ali za koju znam da je karakteristilna za sve njihove senke je ta da su šljokice samo na površini proizvoda. Nakon jednog korišćenja primetićete da je unutrašnji sloj senke bez šljokica, koje na nekim senkama umeju da budu jako lepe.


Što se mene tiče, sigurno neću kupiti ostale nijanse, osim ako i one ne budu po 139 dinara, jer tada ne mogu da im odolim, makar i samo stalaje među ostalim senkama. J

Koristite li Essence proizvode? Koji vam je omiljen?