Nakon nekoliko postova o senkama i predlozima za šminkanje, na red su došle najbitnije stvari u svemu tome – četkice za šminkanje. Danas ću vam pokazati jedan deo koji jako volim i svakodnevno koristim. Reč je o šest Blush četkica, koliko ih trenutno imam. Na sajtu Alexandar cosmetics možete pronaći ceo asortiman koji je zaista raznolik i na svakoj četkici je naznačeno za kakvu je primenu.


Ono što uopšteno mogu da kažem za sve četkice koje trenutno imam je to da su i posle nekoliko pranja ostale na mestu, nisu se deformisale niti su dlake krenule da opadaju. Još jedan plus je odnos cene i kvaliteta, četkice se kupuju pojedinačno po pristupačnim cenama i zaista su vredne pažnje.

Prva četkica koju sam ja isprobala je 16A, odnosno četkica za senčenje. Opis proizvoda: ”BLUSH četkica za senčenje od prirodne dlake. Četkica sa veoma kratkom prirodnom dlakom za intezivno nanošenje praškastih ili kompaktnih senki.” 


Nju sam kupila slučajno jer mi je u tom trenutku bila potrebna jedna takva četkica. Oduševila me je odmah i bez mnogo premišljanja sam otišla da kupim još neku. Kada se senka nanosi njom ne pada okolo, čak ni kada sam koristila neke manje kvalitetne senke.
Pošto u ponudi imaju zaista mnogo četkica, bilo mi je teško da se ograničim i kupim samo par. Na sajtu sam videla koju tačno želim, ali pošto je u tom trenutku nije bilo, kupila sam druge koje se koriste za blendovanje. Brojevi ovih četkica su 14A, 14B i 14C. 
Sve tri su namenjene za isto, samo je razlika u debljini i dužini dlake. Evo i opisa ovih četkica: ”BLUSH četkica za blendovanje. Četkica sa kraćom prirodnom dlakom za blendovanje (mešanje) senki i postizanje prirodnog prelivanja boja na kapcima.” Vrlo brzo sam te tri počela da koristim mnogo češće od većine četkica koje imam jer savršeno obavljaju svoj posao. Prelivanje senki je mnogo blaže, pa samim tim i izgleda mnogo lepše na oku.

Broj 14B
Broj 14A
Broj 14C
Pošto ove tri četkice koristim neprekidno, sledeća koju sam kupila nije imala baš puno prilika da se pokaže, ali za onih par korišćenja mogu da steknem utisak da se po kvalitetu ne razlikuje od ostalih. Radi se o četkici od prirodne dlake, broj 9, namenjenoj za senčenje.

Opis: ”BLUSH Četkica za senčenje od prirodne dlake. Četkica sa prirodnom dlakom ravnog vrha za nanošenje praškastih ili kompaktnih senki, kao i za blendovanje (mešanje) senki i postizanje prirodnog prelivanja boja na kapcima.” Nisam je koristila puno jer sam se navikla na prethodne tri, pa mahinalno posežem rukom za njima kada se šminkam. Ova je malo drugačija, ravno je sečena i pošto je od prirodne dlake malo je čvršća od ostalih. Ne mogu da kažem da ima neku zamerku pa da je zato slabo koristim, ali moram da priznam da su mi prethodne tri mnogo lakše za svakodnevnu upotrebu.
Poslednja četkica o kojoj ću danas pisati je ujedno i moja najomiljenija. Pošto mi je dosadila moja četkica za obrve rešila sam malo da promenim i pošto su mi se u poslednje vreme Blush pokazale kao najbolje odlučila sam da probam neku od njih. Mislim da je ova četkica novije izdanje, jer je ranije nisam viđala. Možda je samo nije bilo tada kada sam ja svraćala, nisam sigurna. Od svih četkica koje sam ikada kupila mislim da je najbolje uložen novac bio u ovu, čitavih 155 dinara, koliko je tada bila. 🙂 
Evo i kratkog opisa proizvođača: ”BLUSH kosa četkica za obrve. Kosa četkica od sintetičke dlake za iscrtavanje obrva. Takođe se može koristiti i za nanošenje gel eye linera.” Pošto u poslednje vreme ne koristim lajner u gelu, za tu svrhu je nisam probala, ali ne sumnjam da je fantastična. Razlog zašto tako mislim je taj što je ova četkica jedna od najtanjih i najpreciznijih koje sam videla. Mislila sam da će mi trebati malo vremena da se naviknem na nju, ali ne. I svaki put kada je koristim sve se više i više oduševim njom. Planiram da kupim još jednu, da imam za gel lajner, a i da je imam u rezervi, za svaki slučaj.
Već ste mogle da zaključite da ove četkice preporučujem baš svima i da sam njima oduševljena. Ja ih trenutno imam samo šest, ali planiram da postepeno kupujem i ostale i tako napravim komplet svih četkica koje imaju jer su mi se do sada pokazale kao najbolje.
Jeste li koristile Blush četkice? Koje su vaše omiljene?