Proizvod koji ću vam danas predstaviti namenjen je suvoj i oštećenoj kosi. Radi se o Yves Rocher ulju za oporavak i negu kose. Ovo nije klasično ulje koje se koristi na mokroj kosi nakon pranja, već se stavlja pre pranja. Pakovanje je vrlo jednostavno, plastična bočica od 150 ml. Ono što je najbitnije je da ovo ulje ne sadrži silikone i parabene, što je uvek plus.


Pre nego što krenem na detaljniju recenziju, moram da kažem da su moji krajevi jaaako oštećeni. Uzroci toga su razni, ali najviše je doprinela konstantna upotreba prese dugi niz godina. Pored toga, mnogo sam eksperimentisala sa farbama, od crne, preko braon, crvene, narandzaste i na kraju plave. Naravno, da bih izašla iz crne koristila sam i blanš. Moja kosa je sada prilično oštećena na krajevima, jer na tom predelu još uvek imam blanš, ali je zato od korena pa do sredine moja prirodna, zdrava kosa. Sada kada imate uvid u stanje moje izmučene kose, da pređem na ulje. Napravljeno je od 99% prirodnih sastojaka, koje možete videti na slici ispod. 


Na njemu piše da treba da odstoji deset minuta na suvoj kosi, pre pranja, ali ja ga uvek ostavim duže. Ulje ima veoma prijatan miris, koji ja nikako ne umem da opišem. Ono što mogu da kažem je da sam primetila da mi posle ovog ulja kosa više sija, i da je mekša na dodir. Naravno da su krajevi i dalje suvi i oštećeni i da na njima nisam primetila skoro nikakav efekat, osim što su se lakše raščešljavali, ali nisam ni očekivala da će ih magično oporaviti. Znam i sama da tu jedino pomažu makaze.

Ulje sam pokušala da koristim i nakon pranja, u nadi da će tako biti delotvornije za krajeve. Koristila sam ga kao i druga ulja za kosu, ali je efekat bio užasan. Kosa mi je bila skroz masna, tako da sam morala ponovo da je operem. Očigledno je da je ulje namenjeno isključivo za tretman pre pranja kose, tako da ne savetujem da probate bilo kako drugačije.

Preporučila bih ga svima koji imaju normalnu ili malo oštećenu kosu, zaista deluje, posebno nakon više upotreba. Onima sa jako oštećenom kosom, kakva je moja od sredine ka krajevima, neće mnogo pomoći. Lično nisam videla nijedan drugi efekat osim lakšeg raščešljavanja. Moram da kažem da je meni za taj oštećeni deo mnogo više pomogao njihov šampon i balzam za oštećenu kosu. Svaki put probam nešto novo i uvek se vratim njima jer su mi se do sada pokazali najbolje.Jeste li koristile Yves Rocher proizvode za kosu? Kakvi su vaši utisci?