NYX Stay matte but not flat

Od kako su stigli kod nas, imala sam prilike da isprobam više NYX proizvoda, i generalno sam zadovoljna svime što sam kupila. Jedan od tih proizvoda je i ovaj Stay matte but not flat tečni puder.


Dolazi u tubici koja sadrži 35 ml prizvoda. Pakovanje je jako praktično i lagano i nema opasnosti da se otvori i da se puder prospe po torbi. Ono što ovaj puder obećava je mat završetak bez prosijavanja T zone i ja mogu reći da je zaista tako! Koristila sam ovaj puder (u kombinaciji sa NYX matte finish fiksatorom) kada sam išla na svadbu i celog dana se nije pomerio.

Nijansa koju ja imam je 05 Soft beige i to je jedan od retkih pudera kod kojih nijansa u potpunosti odgovara boji mog tena. Baza ovog pudera je voda, a ne ulje i zato ga volim. Svi sastojci koje sadrži su napisani na poleđini bočice.


Prekrivanje koje pruža ovaj puder je sasvim solidno. U jednom tankom sloju, kako ga ja stavljam, neće prekriti velike nedostatke, ali one manje kao što su sitni ožiljci i flekice hoće.

Vrlo sam zadovoljna ovim puderom, tako da ću sigurno probati i njihov HD Studio Photogenic puder jer tokom zime volim da koristim malo jače pudere i nadam se da će mi biti isto tako dobar.
Jeste li već koristile NYX pudere? Koji je vaš favorit?

5 thoughts on “NYX Stay matte but not flat”

  1. Jedno pitanje…da li isušuje lice? Imam kombinovanu kožu sa suvim obrazima i prilično masnom T-zonom, od svih mat pudera su mi se obrazi perutali, pa koristim dve vrste. Čak mi ni hvaljeni Rimmel Stay Matte ne odgovara… 🙁

  2. Meni nije isušio uopšte, a imam jako dehidrirane obraze. Ali možeš da probaš sa nekom podlogom. Ako nisi alergična na silikone, NYX ima odličnu, lepo je lice posle nje, šminka duže traje, a ne isušuje ni malo, tako da ti možda i ostali puderi budu odgovarali ako prvo nju staviš. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *